Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Handelskammaren Mälardalen ackrediterade av ICC

Handelskammaren Mälardalen är ackrediterade av International Chamber of Commerce (ICC) för sitt arbete med ursprungscertifikat.

Syftet med ackrediteringen är att stärka förtroendet för intyg utfärdade av Handelskammaren Mälardalen för att undvika onödiga kontroller i importlandet. Detta är ett proaktivt arbete som vi har gjort för att förenkla exportadministrationen hos våra dokumentkunder.

Ackrediteringen innebär att ursprungscertifikat som utfärdas i essCert får en ICC Quality Label från den 1 november 2018. Stämpeln, som har ett nytt utseende från 2023, verifierar att Handelskammaren Mälardalen är ackrediterade av ICC. Det underlättar när dokumenten når exportlandet eftersom äktheten av ursprungscertifikat kan kontrolleras i en internationell databas.

Anneke Olsson

  • Exportadministratör
  • Handelsdokument och exportfrågor

För att verifiera ett certifikat hos ICC World Chambers Federation måste du använda qr-läsaren som du hittar via länken nedan. Qr-läsaren fungerar både i mobil och dator.