Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

AI och kompetensförsörjning under Promotionmorgon

Ny Landshövding och AI satte tonen för Promotionmorgon som rullade igång med lite taktiksnack med Örebro Hockey.

Med på scen för att ge IT-branschens reflektioner kring den digitala utvecklingen var Kristian Franzén, Kontract, Johanna Kanusson, Knowit, Magnus Torstensson, Advania och Erik Ågren, Nexer Group. Alla i panelen var eniga om att ingen av oss kan undvika att hänga med i utvecklingen av generativ AI men att haka på förslaget om att stoppa den var alla inte överens om.

En annan utveckling publiken fick ta del av var Örebro Hockey som tagit stora steg senaste åren. Niklas Eriksson, sportchef pratade om den gångna säsongen i SHL och vad som krävs för att ta nästa steg, att gå hela vägen till final och vinna guld.

Nytillträdda Landshövdingen i Örebro län, Lena Rådström Baastad gav deltagarna en inblick i hur det är att vara ny på jobbet och vad uppdraget som landshövding innebär.

Dessutom fick vi höra Christer Björk, Bergslagens Sparbank och Linnea Berg, Emhart Glass och deras samarbete med Handelskammaren Mälardalen genom sitt partnerskap inom kompetensförsörjning och Arbetsmarknadskunskap.

Slutligen fick vi även ta del av nyheten om att Hotel Montagne snart öppnar i Åmmeberg. Johan Lundh, VD och delägare var på plats och berättade om nysatsningen på det gamla gruvhotellet i Sydnärke.

Jessica Sparr

  • Projektledare
  • Möten & Event