Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Pressinbjudan: Yrkeshögskolemässan Västerås

Handelskammaren Mälardalen anordnar för andra året i rad Yrkeshögskolemässan Västerås tillsammans med Arbetsförmedlingen i Västerås och utbildningsanordnare av yrkeshögskoleutbildningar i Västmanland.

Vi vill hälsa representanter för media varmt välkomna till Yrkeshögskolemässan Västerås 2019 – utbildningsmässan för vass kompetens i arbetslivet

Dag och Tid: Torsdagen den 7 mars, kl. 15.30-17.30
Plats:
Arbetsförmedlingen, Stora Gatan 33, Västerås

Träffa anordnare av yrkeshögskoleutbildningar som berättar om nya spännande utbildningar i Västmanland som leder till eftertraktade yrkesroller. Vad sägs t.ex. om drift- och fastighetstekniker, elkraftsingenjör, fastighetsingenjör, inköpare/upphandlare, inspektions- och provningsingenjör, lönekonsult, medicinsk sekreterare, produktionstekniker, specialistundersköterska, stödpedagog, systemingenjör, tandsköterska, underhållsingenjör eller VA-projektör?

Vad är yrkeshögskolan?

  • Eftergymnasiala utbildningar som skräddarsys helt efter arbetslivets behov och drivs av arbetslivet från planering till genomförande.
  • Teori varvas med praktik – LIA (Lärande i arbete) på en arbetsplats.
  • 93 % är i arbete efter examen
  • 9 av 10 arbetsgivare anser att de som har studerat på yrkeshögskolan har den kompetens som efterfrågas och många handplockar nya medarbetare direkt från utbildningen.
  • Alla utbildningar berättigar till studiemedel från CSN och de flesta är helt avgiftsfria.

Om Yrkeshögskola Mälardalen

Yrkeshögskola Mälardalen (YHM) är ett strategiskt påverkansarbete som drivs av Handelskammaren Mälardalen i nära samverkan med näringsliv, utbildningsanordnare och offentliga aktörer. YHM bidrar till regionens kompetensförsörjning genom att sprida kunskap och kännedom om yrkeshögskolan till arbetsliv, beslutsfattare och potentiella studerande.

Kompetensförsörjning är den enskilt viktigaste frågan för företagen i vår region och 4 av 10 arbetsgivare uppger att de har svårt att rekrytera. Behovet av rätt utbildad arbetskraft är stort. Yrkeshögskolan en del av lösningen; utbildningarna utformas helt utifrån arbetsgivarnas verkliga behov av kompetens.