Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Vi inspireras av talangmagneten Edmonton

Talangrekryteringen pågår i hela världen just nu och vi letar inspiration från andra städer. I Kanada är Edmonton ett exempel som verkligen har gjort en otrolig resa när det gäller attraktionskraft. Under lång tid lyckades inte Kanadas femte största stad alls nå ut internationellt – och de många försöken att locka till sig internationella företag gav inga resultat. Nu växer staden som andas en ny dynamik och har blivit hem till ett av de största AI-klusterna i landet.

Vad hände? Ett paradigmskifte, på sätt och vis – staden bestämde sig för att förändrades sin etableringsstrategi från att fokusera brett till en nischning mot entreprenörer, AI och life science. "Make Something Edmonton" blev det nya bottom-up varumärkesinitiativet. Medborgarna använde det för att ändra lagar och regler som hindrade lokalt företagande och entrerenörskap.

Förändringen
 • Edmonton rankades bland de 50 bästa ställena att resa 2018 – av Travel Leisure.
 • Edmonton rankades även under 2018 på en 66:a plats på listan över Världens bästa städer – vilket är första gången staden överhuvudtaget kom med på listan.
 • Nyligen rankades dessutom staden som # 3 i världen inom AI-forskning något som ger en enorm uppmärksamhet – både hos talanger och investerare.

Handelskammarens talangrekrytering

Vi hjälper dig med rekryteringen

Vi vet att kompetensförsörjningen lätt blir ett hinder för tillväxt. Därför erbjuder vi ett antal tjänster som spar tid och gör din rekrytering effektivare.

 • Rekryteringskampanjer
  Delta i gemensamma rekryteringskampanjer där vi marknadsför regionen som en plats med goda karriärmöjligheter där man också kan ha ett rikt och bra liv. Vår utvärdering visar att de arbetsgivare som deltagit i kampanjerna har fått fler och mer kvalificerade ansökningar till lediga jobb.
  November 2018 – oktober 2019 pågår kampanjen Rädda en stockholmare där vi, ännu en gång, rekryterar it-talanger till Örebro.
 • Bra start för medflyttare
 • Talent Attraction Management – processledning och erfarenhet av talangrekrytering, employer branding och platsmarknadsföring
 • Workshop: Matcha talangernas krav med ett Smart EVP
 • Workshop: Rekrytera med LinkedIn
 • Seminarium: Life in Sweden
Vill du veta mer?

Kontakta projektledaren Anette Holm