Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Från och med 25 februari 2019 kan man ansöka om EUR1 via essCert

Det nya är att ansökningsförfarandet blir det samma som vid ansökan om ursprungscertifikat.

Vid EUR1 kan man bara välja "chamber prints" - det betyder att vi skriver ut dokumenten hos oss på Handelskammaren Mälardalen, stämplar manuellt och returnerar det utfärdade EUR1 med posten. Men, det företag som vill kan fortfarande hämta det utfärdade EUR1 som tidigare.

Anneke Olsson

  • Exportadministratör
  • Handelsdokument och exportfrågor

Om essCert

essCert är den ledande leverantören av elektroniska ursprungsintyg, så kallade Certificate of Origin (eCO), som används av många företag vid export utanför EU. Handelskammaren Mälardalen erbjuder numera den helt digitala lösningen till sina medlemsföretag.
- De företag som använder TradeCert är väldigt nöjda med hur enkelt och smidigt det fungerar, säger Anneke Olsson på Handelskammaren.

.