Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Årets första morgon på kammaren

Gårdagens Morgon på Kammaren inleddes med en inblick i framtidens gemenskap och välfärd. Över 100 personer samlades för att nätverka, inhämta inspiration och framförallt bidra till stadens tillväxt. Precis som tidigare leddes morgonen av härliga Petra Garnås, som i vanlig ordning, satte den extra prägeln på morgonen.

Anna Ulriksson Biderman från Västerås stad, inledde starkt med att ge en fascinerande bild av Västerås nya platsvarumärke. Med en tydlig skiljelinje, mellan stadens och näringslivets varumärken, belyste hon hur denna nya satsning fungerar som ett effektivt säljstöd för det lokala näringslivet.

Scenen övergick sedan till Johnny Sundin och Peter Jonsson från Nice to be alive, som betonade vikten av kunskap inom Hjärt-lungräddning. Med sina innovativa eHLR-program visade de hur vitala dessa kunskaper är för att skapa en tryggare arbetsmiljö och samhälle.

Efter denna viktiga diskussion presenterades två UF-företag. Först ut var Invasive UF, som på ett inspirerande sätt visade hur man kan vända miljöhot till möjligheter genom sin kokbok, som inte bara erbjuder recept utan även utbildar om växternas historia och geografi. Därefter presenterades Knytpunkten uf, vars affärsidé siktar på att göra det lättare för kommuner och organisationer att öppna ungdomsgårdar, en tjänst som är avgörande för dagens ungdom.Vi slutar aldrig att inspireras av uf-företagen som ju alltid ger oss en positiv prognos för framtidens näringsliv och samhälle.

Efter en mingelpaus som bokstavligt talat flög förbi, fortsatte programmet med Anna Eriksson från Nordic Level Group, som delade med sig av sin expertis inom säkerhetsrådgivning. Med fokus på personalsäkerhet och bakgrundskontroller, belyste hon komplexiteten i att balansera individens rättigheter med samhällets behov.

Nästa punkt på dagordningen var de spännande bandyfinalerna presenterade av Gia Stockhaus och Maria Engelfeltd. De delade med sig av sin syn på samarbetet med Västerås stad och hur detta evenemang inte bara är en sportslig höjdpunkt utan också en folkfest som stärker gemenskapen och staden som evenemangsplats.

Avslutningsvis fick deltagarna insikter om strategi och taktik i stormiga tider från Viktoria Brandel och Robert Brodén från Haus. Med sina erfarenheter och framgångsexempel gav de praktiska råd för hur man balanserar långsiktighet med flexibilitet, en viktig lärdom för alla när framtidens osäkerhet är den enda garantin.

Med dessa olika perspektiv gav Morgon på Kammaren återigen en rik morgon full av kunskap, inspiration och nätverkande, understrykande dess roll som en katalysator för tillväxt och utveckling inom Västerås och Västerås näringsliv.

Boka din plats för nästa Morgon på Kammaren redan nu!

Sandra Verrone

  • Marknadskoordinator
  • Möten, event och medlemskap

Faktaruta

Morgon på Kammaren erbjuder dig aktuella uppdateringar om vad som händer i näringslivet samt värdefulla affärskontakter och inspiration!

Vill du att ditt företag ska visas i Morgon på Kammaren? Följ då länken till vår
instruktionsvideo. Skicka din film till Magnus Forslund.

Är du intresserad av att vara frukostvärd för Morgon på Kammaren?
Kontakta Sandra Verrone.