Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Julavslutning för Morgon på Kammaren: Tack för det gångna året

Den 7:e december bjöd vi in till en stämningsfull morgon på Kammaren med en spännande blandning av musik, affärsinsikter och samhällsengagemang. Deltagarna välkomnades med skönsång från vår moderator Petra som framförde den juliga klassikern ``It's Beginning to Look a Lot Like Christmas``, vilket satte tonen för en julig avslutning för Morgon på Kammaren.

Morgonens första talare, Maria Engelfeltd, presenterade den kommande SM-veckan i Västerås, en händelse som inte bara firar sportens mångfald utan också betonar vikten av fysisk aktivitet genom hela livet. Med 27 olika idrotter, inklusive hopprep, lacrosse, kanotpolo och rullstolsbasket, är det en händelse som lovar att bli minnesvärd och inspirerande för deltagarna.

Magnus Jonason, från LOVAKademy AB, gav en inblick i en ny affärsutvecklings-utbildning som anordnas i samarbete med Handelskammaren Mälardalen. Denna kurs är skräddarsydd för erfarna sälj- och marknadsansvariga som är redo att ta nästa steg i sin karriär, med fokus på framtida trender som branschglidningar och den ökande rollen för artificiell intelligens i näringslivet.

Den emotionella höjdpunkten på morgonen var presentationen av Lokala Hjälpens julinsamling av Amanda & Gia. De rapporterade om ett akut behov i samhället, där hela 70 nya familjer bara under förra veckan ansökte om stöd. Genom att starta en digital insamlingsbössa eller köpa produkter via deras hemsida, kan både företag och enskilda bidra till att göra skillnad. Vi är stolta att meddela att under evenemanget samlade deltagarna in hela 3015 kr, vilket räcker till flera matkassar och julklapps-presentkort till behövande familjer.

Vidare hade vi en presentation av UF-företaget Västra Aros Korven, som stolt pitchade sin korv tillverkad i Näsberg. Deras engagemang för kvalitet och hantverk, i linje med Svenska Korvakademins principer, var tydligt. Även Hur mår du UF gjorde intryck med sin presentation av ett frågekort spel, utformat för att öka medvetenheten om psykisk ohälsa och främja dialog kring detta viktiga ämne. Ett viktigt engagemang som bara blir alltmer nödvändigt i samhället.

Ulf Ottosson, från SEB och ordförande i Lokalstyrelsen Handelskammaren Mälardalen, gav en grundlig genomgång av det nuvarande ekonomiska läget. Med insikter i hur pandemin och det pågående kriget i Ukraina har påverkat världsekonomin, erbjöd han värdefulla råd om vikten av att hålla ett vakande öga på företagets kassaflöde och att upprätthålla en nära dialog med revisorer och banker.

Slutligen firade vi VSK:s uppflyttning till Allsvenskan med Kalle Karlsson och Patrik Lundstedt. De delade med sig av sina planer för att stärka klubbens organisation och förbereda sig för de utmaningar som väntar i den högre divisionen. Vi ser med spänning fram emot att följa deras resa.

Avslutningsvis tackade vi Felix för hans arbete och insatser under året, efter årsskiftet går han vidare för nya uppdrag. Vi önskar honom all lycka till i framtiden och tackar er för det gångna året. I februari kickar vi igång det nya året med en ny Morgon på Kammaren, missa inte det och boka din plats redan nu!

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Morgon på Kammaren erbjuder dig aktuella uppdateringar om vad som händer i näringslivet samt värdefulla affärskontakter och inspiration!

Vill du att ditt företag ska visas i Morgon på Kammaren? Följ då länken till vår
instruktionsvideo. Skicka din film till Magnus Forslund.

Är du intresserad av att vara frukostvärd för Morgon på Kammaren?
Kontakta Felix Andersson.