Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Promotionmorgon i mars bjöd på energi och insikter

Promotionmorgonen i mars ägde rum på Conventum Club 700 och inleddes med hög energi från scen där Handelskammarens Jessica Sparr och Jesper Granath stod för moderatorskapet. 200 deltagare serverades en god frukostbuffé för att sedan ta del av ett intressant och insiktsfullt program på scen.

Först ut var Pernilla Körberg Törnqvist, Örebrokompaniet och Anders Karlsson, Conventum som pratade om Örebro som mötes- och evenemangsstad. De vittnade om att branschen återhämtat sig ganska snabbt efter pandemin och tryckte på att näringslivet bör välja att lägga sina kongresser och möten på hemmaplan istället för att söka sig till andra städer. "-Vi har många goda förutsättningar för att anordna attraktiva möten och evenemang i vår egen stad och det skulle gynna hela regionen." säger Pernilla.  

Näst på tur stod byggpanelen redo bestående av Tobias Godlund - Ventpartner, Carin Hansdotter - Byggföretagen och Oscar Söderberg - Fastighetsägarna.
Vi fick en försmak av kommande byggbarometer som dessvärre fortsätter att peka nedåt om än från en hög nivå i Örebro som ju haft ett rekordstarkt bostadsbyggande under många år. Fastighetsägarnas Oskar Söderberg delade bilden av att bostadsbyggandet är på väg ner men att kommersiella fastigheter fortfarande går bra. Hållbarhetstrenden och utrullningen av EUs taxonomi ställer nya krav på redovisning av alla delar i ett byggprojekt och det har bl.a. resulterat i återanvändning av material och efterfrågan av energieffektivare ventilation berättade Ventpartners Tobias Godlund.

Linda Munters och Sandra Ekström från Atria var på plats och rapporterade om företagets stora satsning i Sköllersta. Ett helt nytt logistikcenter står färdigt och  produktionslinor flyttas från fabriken i Malmö som läggs ner. Det innebär inte bara ett hundratal nya arbetstillfällen i regionen utan även en mer hållbar och effektiv logistik.  

Många har var nyfikna på ÖSK Fotbolls nya VD, Jonas Lindegren som bl.a. berättade om sitt hjärta och engagemang för fotbollen och just ÖSK,  sin bakgrund inom återvinningsbranschen och tidigare uppdrag som VD på ett större omsorgsbolag. Jonas vittnade om kraftiga nerdragningar klubben tvingats göra för att anpassa sig efter den nya kostymen som superettan innebär. Bl.a. har man bantat ner antal spelare i herrlaget men även anställda på kansliet. Trots det är VD:n hoppfull inför kommande säsong för både dam- och herrlaget.

Felix från Handelskammaren rapporterade från INSIKT som gick av stapeln den 8 mars. Han visade ett axplock med mingelbilder och lovade att den lyckade näringslivsdagen kommer tillbaka i någon form under 2024.

Nästa Promotionmorgon äger rum 28  på Conventum Club 700. Anmäl dig här redan nu!

Jessica Sparr

  • Projektledare
  • Möten & Event