Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

INSIKT 2023

Företagare från olika branscher och storlekar samlades den 8 mars på Conventum i Örebro för Handelskammaren Mälardalens årliga inspirationsdag, INSIKT 2023. Under en hel dag fick deltagarna möjlighet att lyssna på föreläsningar, ta del av omvärldsspaning och mingla med likasinnade.

INSIKT 2023 bjöd på ett brett spektrum av talare från olika områden och branscher. Dagen inleddes med en stark och tankeväckande föreläsning av representanter från Saab Dynamics, där de talade om hur Sveriges största försvarsindustri påverkas när det är krig i Europa. Vikten av att näringslivet och Sverige hjälps åt samt vikten av att hålla ihop betonades, och publiken påminde om att alla kan göra något för att bidra till detta.

En annan talare var Shahrzad Kiavash, en dubbelamputerad triatlet som delade med sig av sin osannolika resa. Trots att hon tidigare drabbats av en allvarlig blodförgiftning som innebar att hon förlorade båda benen, korsade hon mållinjen efter att ha genomfört sitt livs första triathlon. Hennes tal påminde deltagarna om vikten av en positiv inställning och kämpaglöd i livet. Le och nicka var ett tips hon gav för att på ett enklare sätt kunna hantera personer som kommer med oombedda råd.

En av dagens yngsta talare, 24-åriga entreprenören Negin Azimi, gav nya perspektiv på entreprenörskap, samhället och personlig utveckling. Som tidigare styrelseledamot av SOS Barnbyar och arrangör av TEDxYouth Stockholm är Negin redan en efterfrågad föreläsare i näringslivet. Hon inspirerade deltagarna genom att berätta om hur hon känt sig borträknad och bortglömd till att vara betydelsefull och behövd.

INSIKT 2023 var en dag full av inspiration, kunskap och nätverkande för alla som deltog. Med talare från olika branscher och bakgrunder bjöd dagen på nya perspektiv och insikter för alla som var där.

När dagen blev till kväll bjöds det på fängslande stå-upp-magi till middagen.

Missa inte kommande event och kika in vårt kalendarium!

Faktaruta

INSIKT är en heldag för företagare inom alla branscher och storlekar, beslutsfattare och näringslivsaktörer.
En mötesplats full av kunskap, inspiration, underhållning, omvärldsspaning och mingel.