Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Vi kickstartade mars månad med ett fullsatt Morgon på Kammaren

Vi kickade igång månaden med en fullsatt Morgon på Kammaren. Morgonen leddes som vanligt av Petra Garnås som bidrog med sin härliga energi och positivitet.

Efter Petras intro lämnades ordet över till morgonens första gäst.

Först ut att gästa soffan var Joanna Bertlin från Grant Thornton som introducerade vikten av olika incitamentsprogram. Hon beskriver betydelsen av att ha en kompetensförsörjning och beskriver utmaningen med att knyta an nyckelpersoner till ett företag. Det kan handla om såväl lön, bonustillägg och andra viktiga aspekter kopplade till pengar men mest framgångsrikt är att det finns en väg som leder till ett framtida ledarskap. Joanna menar att detta om något skapar motivation och får medarbetare att vilja vara kvar.

Nummer två ut i soffan var Laura Akpinar från Rädda Barnen som berättade om deras samhällsprojekt som har som huvudsyfte att göra skillnad i samhället. Laura berättar om hur det hela startade med ett projekt för unga tjejer och nu har utökats till flera projekt där de yngre tjejerna själva får vara med och driva tjejgrupper för yngre flickor. “Det är viktigt att involvera tjejerna i arbetet och låta dem vara delaktiga i viktiga samtalsämnen som dem tycker är viktiga, såsom; psykisk ohälsa, diskriminering och rasism” beskriver hon. Laura och tjejforumet tog hem Västmanlands Jämställdhetspris förra året vilket hon anser är ett bra kvitto på att deras arbete är värdefullt.

Därefter gästade Paula Byström från Handelskammaren Mälardalen och Gordan Schmidt, marknads och försäljningschef på Västerås Golfklubb, som introducerade eventet Stora Näringslivsgolfen som kommer att gå av stapeln den 2 juni. Eventet är ett samarbete mellan Handelskammaren och Västerås Golfklubb och Gordan berättar om hur golf är den perfekta arenan för nätverkande och ser varmt fram emot det kommande eventet. 

Vi fick också äran att möta Västmanlands nya landshövding Johan Sterte som beskrev sin bakgrund och hur det är att axla rollen som landshövding. Han berättar att det finns många utmaningar med uppdraget men att det roligaste är att få vara delaktig i viktiga samhällsfrågor. Rollen i energiförsörjningen för Ukraina är en sak som Västmanland har en mycket betydande roll i och det är något som Sterte tycker är mycket viktigt och betydelsefullt.

Sist ut i soffan var Paula igen från Handelskammaren som gick igenom kommande aktiviteter. “Det är mycket på gång nu, håll utkik i vårt kalendarium!” berättar hon och visar upp event såsom månadens hållbarhetsutbildning och VD-nätverket. 

Avslutningsvis fick vi träffa Humorduon Jonas och Mathias som tillsammans med frivilliga deltagare spelade in en kortare reklamfilm innehållandes en hel del skratt, missa inte resultatet av den!

Vi ses på nästa Morgon på Kammaren 13 april, du kan anmäla dig här redan nu!

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Morgon på Kammaren erbjuder dig aktuella uppdateringar om vad som händer i näringslivet samt värdefulla affärskontakter och inspiration!

Vill du att ditt företag ska visas i Morgon på Kammaren? Följ då länken till vår
instruktionsvideo. Skicka din film till Paula Byström.

Är du intresserad av att vara frukostvärd för Morgon på Kammaren?
Kontakta Felix Andersson.