Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Klart med Handelskammarens nya VD

Oskar Axelsson har rekryterats som ny VD till Handelskammaren Mälardalen. Oskar tillträder sin tjänst 1 augusti 2022.

Oskar Axelsson har arbetat på Handelskammaren i olika roller sedan 2014, både som projektledare och de senaste åren som affärsområdeschef. Tidigare har Oskar varit verksam i näringslivet genom rollen som VD för bolaget Ullmax AB i 10 år. Oskar är född och uppvuxen i Borås och har varit bosatt i Örebro i ca 25 år. Han har ett brinnande intresse för bland annat kompetensförsörjningsfrågor.

- Vi är mycket nöjda med rekryteringen. I hård konkurrens med många kvalificerade sökande har Oskar framstått som den starkaste kandidaten. Det känns även bra att kunna lyfta någon från den egna organisationen, säger Sara Sjöborg Wik som är ordförande i Handelskammaren Mälardalens presidium.

Den tidigare VDn Jenny Emerén slutar sin tjänst 31 juli för att gå vidare till en tjänst som affärsutvecklare för företaget Stellar Capacity i Stockholm. Handelskammaren Mälardalen vill tacka Jenny för hennes engagemang under åren och önskar henne ett stort lycka till i framtiden.

- Vi har haft en omsorgsfull rekryteringsprocess. Närmare 70 personer sökte tjänsten så intresset har varit stort. Handelskammaren har ett starkt varumärke och en viktig roll i regionen, säger Sara Sjöborg Wik.

- Jag ser fram emot att få fortsätta den utvecklingsresa som Handelskammaren påbörjat och arbeta för att stärka tillväxtmöjligheterna för näringslivet i Örebro och Västmanlands län samt Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Det finns många utmaningar för företagen just nu med frågor inom hållbarhet och energiförsörjning, tillgång till rätt kompetens samt påverkan från det oroliga omvärldsläget. Här ska vi utvecklas ytterligare och stötta ännu fler företag, säger Oskar Axelsson.

För mer information, vänligen kontakta
Sara Sjöborg Wik, Ordförande Handelskammaren Mälardalen, telefon 070-6586105

Om Handelskammaren Mälardalen
Handelskammaren Mälardalen är en privat näringslivsorganisation som ägs och styrs av medlemsföretagen i Västmanland och Örebro län samt Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Organisationen har 15 medarbetare och kontor i Örebro, Västerås och Eskilstuna. Uppdraget är att företräda och främja regionens företag så de får bästa möjliga förutsättningar för tillväxt. Fokusområden är infrastruktur, kompetensförsörjning och internationell handel. Handelskammaren Mälardalen grundades 1907 och är en av elva fristående regionala handelskamrar i Sverige. I världen finns ca 10 000 handelskamrar, dvs Chambers of Commerce.

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Om Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalen är en privat näringslivsorganisation som ägs och styrs av medlemsföretagen i Västmanland och Örebro län samt Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Organisationen har 15 medarbetare och kontor i Örebro, Västerås och Eskilstuna.

Uppdraget är att företräda och främja regionens företag så de får bästa möjliga förutsättningar för tillväxt. Fokusområden är infrastruktur, kompetensförsörjning och internationell handel.

Handelskammaren Mälardalen grundades 1907 och är en av elva fristående regionala handelskamrar i Sverige. I världen finns ca 10 000 handelskamrar, dvs Chambers of Commerce.