Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Säsongsavslutning med prisutdelning och semestertips

Ses vi på Gustavsvik eller Metaverse i sommar och hur hänger mjöl och miljö ihop? Det var några av frågorna som besvarades på vårens sista Promotionmorgon.

Elin Häggberg från Teknikfik, inledde morgonen med att berätta om framtiden och tekniktrenden Metaverse, där vi förväntas kliva in i internet tredimensionellt istället för att delta tvådimensionellt som idag.

- Snart kommer vi vara "inne" i våra skärmar, säger Elin Häggberg.

För den som vill aktivera sig mer fysiskt öppnade Ylva Axell upp för en supersommar på Gustavsvik, den första på två år utan restriktioner. En nyhet för i år är ett helt nytt utegym.

Ett välförtjänt Miljöpris delades ut till Råberga Ekoprodukter/Kullens kvarn för ett fantastiskt mjölhantverk. Örebro kommun delade också ut Kvalitetspriset som gick till Parkenheten för deras innovativa nysatsningar på lekmiljöer.

Lars Rubensson på Handelskammaren Mälardalen, berättade om utvecklingen av Arbetsmarknadskunskap i Örebro och ett helt nytt digitalt verktyg - yrkesinfo.se. Genom att matcha användarens drivkrafter mot innehållen i jobben hjälper verktyget till att hitta både rätt yrke och utbildning.

- Du kan hjälpa till och fylla i på yrkesinfo.se. Genom att besvara frågor om just ditt jobb kan du vara med och bidra till att minska glappet i kompetensförsörjningen, säger Lars.

Promotionmorgon är tillbaka 26 augusti. Anmäl dig här.

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Promotionmorgon bjuder på spännande gäster, senaste nytt, samtal och nya affärskontakter. Eventet är för medlemsföretag.

Är du inte medlem men nyfiken på Handelskammaren Mälardalen?

Läs mer här om medlemskap.