Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Öppningsceremoni för Senior Material i Eskilstuna

Etableringarna avlöser varandra i Eskilstuna kommun. En av de som fått störst uppmärksamhet är det kinesiska företaget Senior Material som är verksamt inom batteriindustrin. Etableringen i Eskilstuna är företagets första investering och produktionsanläggning utanför Kina och ska utvecklas till europeiskt huvudkontor.

Bolaget kommer att investera 2,5 miljarder kronor fram till 2025 och ger 500-600 jobb. Anläggningen i Eskilstuna blir en av Europas största fabriker för separatorfilm för litiumbatterier och kommer att verka som underleverantör till Northvolt.

Arbetet har varit igång en tid och några anställningar är redan på plats. Under onsdagen 8 december arrangerades en öppningsceremoni och byggstart som andades stolthet och framtidstro.

Johannes Wahlberg ledde oss igenom ceremonin tillsammans med Leia Deng, Key Account Manager på Senior Material (Europe). Det var bland annat ett videotal från Senior Materials styrelseordförande Xiufeng Chen och sedan inledde Kevin Zhu, CEO Senior Material (Europe). Båda uttryckte sin tacksamhet för mottagandet de fått i Sverige och Eskilstuna hittills och att detta är ett stort och spännande steg i företagets utveckling.

Just nu står de 13 900 kvm stora lokalerna i Svista utanför Eskilstuna tomma men bara inom ett par månader ser det helt annorlunda ut och i framtiden är planen att Senior ska expandera till lokaler på totalt 70 000 kvm år 2025.

Faktaruta

Shenzhen Senior Technologies Material Co., Ltd är en ledande leverantör av separatorer för tillverkning av litiumbatterier. Företaget har huvudkontor i techhubben Shenzhen och förser batteritillverkare i världen med patenterade separatorlösningar.