Kunskap och inspiration för regionens tillväxt

Kompetensförsörjningen är en stor utmaning för näringslivet i vår region. Att hitta rätt kompetens och att vara en attraktiv arbetsgivare blir allt svårare när konkurrensen om arbetskraften ökar.

Kompetensforum är till för dig som arbetar med HR, kompetensutveckling, rekrytering eller bemanning. Vi träffas fyra gånger per år i Eskilstuna, Västerås och Örebro för att diskutera gemensamma utmaningar och utbyta erfarenheter. Du får ta del av aktuell kunskap inom området och träffa personer från andra företag som har liknande utmaningar. Varje träff har ett aktuellt tema, efterfrågat av deltagarna, och det finns tid för dialog och diskussion.

I Kompetensforum får du:

  • kunskap, inspiration och omvärldsbevakning
  • ta del av andras erfarenheter
  • nya kontakter och samarbetspartners.

Vem kan vara med i Kompetensforum?

Kompetensforum ingår i medlemskapet och är kostnadsfritt för medlemmar i Handelskammaren Mälardalen. Övriga deltagare betalar en avgift för att delta. Det går självklart att bli medlem när som helst under året.

Är du intresserad av att veta mer? Kontakta projektledare Maria Granberg.

Maria Granberg

  • Projektledare
  • Kompetensförsörjning och YH Mälardalen
28 jan 2020
Så lockar du unga talanger!

Företagens behov av ny kompetens ökar för varje år – och konkurrensen om dem som har attraktiv kompetens är större än någonsin. Lär dig mer om hur du bättre attraherar, rekryterar och behåller studenter och akademiker i början av karriären.

Läs mer
30 jan 2020
Forma framtidens medarbetare inom vården via yrkeshögskolan

Du som är strategiskt ansvarig för kompetensutveckling, rekrytering och bemanning inom vården är varmt välkommen att lyssna på exempel och få idéer på hur ett engagemang i yrkeshögskolan kan bli de mest lönsamma timmarna för dig och din verksamhet.

Läs mer
11 mar 2020
Forma dina framtida medarbetare - anställ en lärling!

Gymnasial lärlingsanställning, GLA, är en ny modern gymnasieutbildning. Som arbetsgivare är du med och formar nästa generations medarbetare. Kom och inspireras av studieformen som är en win-win för både företag, elever och skola.

Läs mer