Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Mondi lyfte hållbarhet på Promotionmorgon

Smarta pappersförpackningar som kan bidra till mer hållbara lösningar stod i fokus när Mondi var morgonvärd på årets sista Promotionmorgon.

Platschefen David Karlsson berättade om företagets arbete och visade även upp flera av företagets produkter som återfinns bland annat i livsmedelsaffärer. Utmaningen är inte bara att ta fram pappersprodukter med bra barriärer för att exempelvis hålla inne vätska, utan även att de sedan ska vara fullt återvinningsbara.

- I Sverige har vi kommit mycket långt med sorteringsregler och det ställer höga krav på produkterna, säger David Karlsson.

Även transporterna är en del i hållbarhetsarbetet och i Örebro transporterar man mycket gods med tåg.

- Det vi kör via tåg motsvarar ungefär 1000 lastbilar, säger David Karlsson.

Mondi är drygt 100 anställda i Örebro och ingår i en koncern, med anläggningar i mer än 30 olika länder. Mer om Mondi i Örebro

Promotionmorgon är Örebros största frukostmöte och arrangeras av Handelskammaren Mälardalen den sista fredagen varje månad. Anmäl dig redan nu till nästa träff.

Jenny Emerén

  • Verkställande direktör
  • Marknad, näringsliv och opinion

Faktaruta

Mondi Örebro AB fokuserar på produktionen av extrusionsbelagt material för industriellt bruk, servar papper- och converteringsindustrin med rullomslag, risomslag transportförpackningar, Olmo Paper® och SKOG.

26 aug 2022
Promotionmorgon augusti

Välkommen till säsongens första Promotionmorgon! Vi bjuder på nätverkande, spännande gäster, omvärldsbevakning och inspiration.

Läs mer