Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Mondi lyfte hållbarhet på Promotionmorgon

Smarta pappersförpackningar som kan bidra till mer hållbara lösningar stod i fokus när Mondi var morgonvärd på årets sista Promotionmorgon.

Platschefen David Karlsson berättade om företagets arbete och visade även upp flera av företagets produkter som återfinns bland annat i livsmedelsaffärer. Utmaningen är inte bara att ta fram pappersprodukter med bra barriärer för att exempelvis hålla inne vätska, utan även att de sedan ska vara fullt återvinningsbara.

- I Sverige har vi kommit mycket långt med sorteringsregler och det ställer höga krav på produkterna, säger David Karlsson.

Även transporterna är en del i hållbarhetsarbetet och i Örebro transporterar man mycket gods med tåg.

- Det vi kör via tåg motsvarar ungefär 1000 lastbilar, säger David Karlsson.

Mondi är drygt 100 anställda i Örebro och ingår i en koncern, med anläggningar i mer än 30 olika länder. Mer om Mondi i Örebro

Promotionmorgon är Örebros största frukostmöte och arrangeras av Handelskammaren Mälardalen den sista fredagen varje månad. Anmäl dig redan nu till nästa träff.

Faktaruta

Mondi Örebro AB fokuserar på produktionen av extrusionsbelagt material för industriellt bruk, servar papper- och converteringsindustrin med rullomslag, risomslag transportförpackningar, Olmo Paper® och SKOG.

26 apr 2024
Promotionmorgon april

Välkommen till Promotionmorgon. Vi bjuder på nätverkande, spännande gäster, omvärldsbevakning och inspiration.

Läs mer