Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Nu söker Handelskammaren ytterligare kommunikatör för Arbetsmarknadskunskap

Föreställ dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med ungdomar där din uppgift är att väcka deras intresse och engagemang, under 60 minuter. Du gör det med hjälp av din energi och personlighet samtidigt som du tillsammans med din kunskap om arbetsmarknaden motiverar dem att engagera sig i sin framtid. Kan du se dig själv i den rollen? Då är det dig vi söker!

Hos Handelskammaren Mälardalen är du med och bidrar till vår vision - att tillsammans med företagen skapa Sveriges bästa tillväxtregion. Alla som jobbar hos oss förväntas ha mycket företagskontakter och trivas i en organisation som utvecklas och förändras. En positiv inställning till ny teknik är en förutsättning. Vi är en liten arbetsplats och hos oss finns inte utrymme för prestige, utan vi är goda förebilder som samarbetar och hugger i där det behövs.

Vi söker nu en kommunikatör som vill var med och genomföra inspirerande föreläsningar i Arbetsmarknadskunskap för elever på högstadiet och gymnasiet runt om i Örebro län. Du kommer vara ute bland skolor och träffa ungdomar, skolpersonal och föräldrar, men även besöka arbetsgivare och lyssna in vad de vill förmedla till framtida medarbetare. Ena dagen håller du en föreläsning för trettio 15-åringar, medan du nästa dag kan diskutera framtidens arbetsmarknad med en ledare på ett globalt företag.

Arbetsmarknadskunskap är en uppskattad satsning som Handelskammaren Mälardalen drivit under ett flertal år. I samarbete mellan offentliga och privata arbetsgivare i Örebro Län berättar vi om framtidens jobb i olika branscher på ett unikt sätt för att skapa en mer hållbar arbetsmarknad.

Vem är du?

Din förmåga att ta till dig komplex information och våga ta för dig i olika sammanhang kommer väl till användning då du kommer att träffa många människor i din roll som kommunikatör. En viktig drivkraft är viljan att göra skillnad.

Du har en positiv energi, lätt för att ta in andra människors perspektiv och att bygga relationer på ett ödmjukt och förtroendeingivande sätt. Som person är du intresserad och gärna redan insatt i kompetensförsörjning- och arbetsmarknadsfrågor, men du får givetvis intern utbildning innan du håller egna inspirationslektioner.

Du kommer att ingå i ett team tillsammans med två andra medarbetare. Totalt är vi 17 personer på Handelskammaren Mälardalen - en privat oberoende medlemsorganisation för företag i Örebro län, Västmanlands län samt Eskilstuna och Strängnäs kommuner.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Hålla inspirationslektioner för elever på högstadie- och gymnasienivå
  • Föreläsa i Arbetsmarknadskunskap för föräldrar, vuxna och andra målgrupper
  • Samverkan och kontakt med skolledning, lärare och studie- och yrkesvägledare
  • Kontakt med arbetsgivare samt bidra till att få fler företag att engagera sig och stötta Arbetsmarknadskunskap

 

Kompetenskrav

  • Gymnasial utbildning, har du eftergymnasial utbildning är det meriterande
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Minst 1 års arbetslivserfarenhet
  • Körkort och gärna tillgång till egen bil

 

Omfattning och tillträde
Anställningsform: Projektanställning med möjlighet till förlängning. Provanställning om 6 månader tillämpas.
Tillträde: Januari 2022 eller efter överenskommelse.

Intresserad?
Skicka din ansökan till kommunikator@handelskammarenmalardalen.se med CV och personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt, intervjuer sker löpande.

För frågor angående tjänsten, kontakta Oskar Axelsson, affärsområdeschef Handelskammaren Mälardalen:

oskar@handelskammarenmalardalen.se

0720-80 15 01

Oskar Axelsson

  • Verkställande direktör

Faktaruta

Roll:

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Anställningsform:

Projektanställning med möjlighet till förlängning

Tillträde:

Januari 2022 eller efter överenskommelse