Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Stort intresse för frukostmöte ”irl”

Förra veckan var det smygpremiär med fysiskt möte för både Morgon på Kammaren i Västerås och Promotionmorgon i Örebro. Intresset var stort och platserna fylldes snabbt. Bordsminglet var lite extra uppskattat.

Det märks att det finns ett behov av att träffas och det var ett ordentligt sorl i lokalerna när Handelskammaren bjöd in till frukostmöten. Kompetensförsörjningen och pandemin var ett tydligt tema både under torsdagen i Västerås och fredagen i Örebro. Cem Gürler från Elite Stadshotellet konstaterade att bokningar av julbord redan är i full gång men att den kompetensbrist som besöksnäringen upplevde redan innan pandemin har förvärrats och är en utmaning. En annan utmaning är omvandlingen av city.

- Men City håller inte på att dö, säger Tariq Boholm från Klövern, som berättade att man tagit fram ett samverkansavtal med andra stora fastighetsägare för att förnya stadskärnan och har fler projekt och planer på gång.

En riktig cliff hanger bjöd Västerås stads näringslivsdirektör Eva Lilja på när hon berättade om att de jobbar intensivt med förfrågningar kring nyetableringar och kanske har något stort på gång. Hon hoppades kunna avslöja mer nästa gång.

I Örebro har man en ny ordförande för kommunstyrelsen. Det formella beslutet var bara två dagar gammalt när John Johansson (S) klev upp på scenen på Promotionmorgon.

- Mitt uppdrag bygger mycket på att träffa folk och lyssna, summerade John Johansson sin nya roll.

Att vara säker på att man pratar med rätt person bygger Securifids innovation på, där grundarna Lisa Hasselgren och Jens Björkander visade praktiskt hur det går till.

En annan fråga som togs upp var om Yrkestrainee kan vara en del av lösningen för kompetensförsörjningen inom besöksnäringen och industrin? Ja, i alla fall enligt Annica Lindquist från Elite Stora hotellet och Otto Nyängen från ORY som hyllade nya satsningen.