Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Nu trafikeras Västerås-Norvik med fartyg

Nu avgår det första fartyget mellan Västerås och Norviks hamnar - ett nyhistoriskt ögonblick. Reederi Deymann tillsammans med Barge Transport Sweden drar igång trafikering på Mälaren. Konceptet med fartygstyp och rutt är godkänd. Jungfruturen beräknas ske under vecka 20. Reederei Deymann har lång erfarenhet av IVV-trafikering i Europa med tillgång till 38 stycken fartyg och är idag ett av Tysklands största i branschen.

"Detta besked kommer mycket lägligt i tider av fortsatta klimat- och kapacitetsutmaningar. Godstrafik på Mälaren avlastar väg- och järnvägsnätet i Mälardalsregionen och genererar samtidigt positiva effekter för att minska utsläppen av CO2. Vi är enormt stolta över att få vara en del av detta" säger Mälarhamnar ABs VD Carola Alzén.

Läs mer här.

Thor-Björn Käck

  • Projektledare
  • Medlemskap, infrastruktur och internationell handel