Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

”You can never make a second first impression”

Under maj månad avslutades Handelskammarens första utbildning i affärsengelska där ett antal deltagare tillsammans har utvecklat sin engelska för att kunna känna sig tryggare i sin arbetsroll.

I april och maj månad har Handelskammarens första utbildning i affärsengelska genomförts. Under tre utbildningstillfällen har kursdeltagarna fått lösningarna på de vanligaste svårigheterna för den som inte har engelska som modersmål. Kursdeltagarna har även fått exempel på hur de kan träna på att bli mer framgångsrika när de gör internationella affärer. Gemensamma och vanliga svagheter har diskuterats och förtydligats i gruppen.

Hans Svensson som till vardags arbetar på Algot Homes var en av deltagarna på den första kursen. Han uppskattade särskilt hur Mike Ward anpassade innehållet genom att identifiera problem-områden hos kursdeltagarna och fokusera på dem under utbildningen.

Nu släpper vi datumen till höstens utbildning i affärsengelska;

  • 28 september 13.00 – 16.30
  • 5 oktober  13.00 – 16.30
  • 12  oktober 13.00 – 16.30

Du hittar mer information och anmälan här.

Thor-Björn Käck

  • Projektledare
  • Medlemskap, infrastruktur och internationell handel

Samarbetspartner: Mike Ward English Coach

Sedan 1979 har Mike Ward undervisat i affärsengelska, både för individer och grupper. Mike har jobbat med företag som SEB, Skandia, Volvo, Ericsson och ICA. Hans utbildningskoncept bygger på kreativa och tekniska aspekter av muntlig och skriftlig kommunikation.

Han är specialiserad på att ge sina elever möjlighet att använda engelska effektivt och professionellt. Mike uppmuntrar dig att bygga upp aktiva relationer med dina internationella affärskontakter för att du ska få ett framgångsrikt samarbete med kunder i regionala och globala kulturer.