Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Fastighetsnätverket i Örebro län blir strateginod

Energimyndigheten siktar mot en halverad energianvändning till år 2030. Nu har de bedömt att Fastighetsnätverket i Örebro län svarar väl mot förutsättningarna att forma en så kallad strateginod.

Genom uppdraget sektorsstrategier ska Energimyndigheten, tillsammans med myndigheter och branscher, minska energianvändningen med 50 procent i hela Sverige. Örebroregionen har kommit långt inom hållbarhetsområdet.

Två exempel är det planerade smarta bostadskvarteret Tamarinden och det moderna vård- och omsorgsboendet Karlslundsgården. Vid Tamarinden kan byggnaderna dela energi med varandra, medan Karlslundsgården har satsat på digital teknik för att hyresgästerna ska må bra. Därför vill Energimyndigheten nu kroka arm med Fastighetsnätverket i Örebro län, som blir först i Sverige med ett fördjupat samarbete.

Läs mer här