Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Snabba resultat när Eskilstuna-företag samarbetar för att få fram vårdmaterial.

Idéen föddes för 1,5 vecka sedan och sedan gick det snabbt att komma igång med produktionen säger Oscar Eklundh, Director Advanced Engineering på Volvo CE i Eskilstuna när Handelskammaren når honom i farten.

Volvo CE med lokaler och arbetskraft tog initiativet och kopplade sedan ihop sig med ett antal lokala aktörer. Efter några telefonsamtal och samordning kom MITC, MDH, EQ pack, Volvo CE igång med det gemensamma initiativet och bara dagar efter den första idéen var de första enheterna producerade.

I första hand är det visir och plastrockar som produceras och för att nämna några exempel har det redan levererats 5000 visir till Stockholms läns landsting och ambitionen är att färdigställa ytterligare 20 000 visir. Nu jobbar man på att få fram plastrockar som även det är en stor bristvara.

Om en dryg vecka beräknar Volvo att smyga igång med sin vanliga produktion igen och tanken är då att EQ-pack fortsätter med produktionen av rockar där det finns en otroligt hög efterfrågan inom den kommunala sektorn.