Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Hallå där, Maria M Algotsson, vd på Skadeteknik!

Maria M Algotsson är vd på Skadeteknik som arbetar med all typ av sanering och restvärdeshantering. Tillsammans med Relia, Vått o Torrt, Probaco och Ocab har hon dragit igång ett bra samarbete för att stötta vården med skyddsutrustning.

Ni har bestämt er för att ge skyddskläder till Universitetssjukhuset i Örebro. Varför vill ni göra det?

Det känns värdefullt att hjälpa till där vi kan och jag saknade ett samarbete mellan våra kollegor i branschen. Detta var ett ypperligt tillfälle att träffas och se vad i våra lager vi gemensamt kunde avvara för vården i den här extrema situationen som vi befinner oss i nu. Tanken slog oss eftersom det vi har gett bort är material som vi använder dagligen i vår verksamhet.

Vilken typ av skyddskläder ger ni bort?

Vi har gemensamt donerat skyddsoveraller, skyddsglasögon, ytdsesinfektionsmedel, handskar och andningsskydd. Alla dessa produkter är sådana som vi använder i vår dagliga produktion.

Hur kan de hjälpa medarbetarna och patienterna på USÖ?

Vi fick en lista från materialförsörjningssamordnaren på Region Örebro lön där de hade specat ner sitt behov så det ska vara anpassat för sjukvårdspersonalen i deras viktiga arbete.

Hur har coronakrisen påverkat ert företag?

Vi märker i dagsläget ingen större skillnad förutom de kunder som har restriktioner för besök utifrån som kan begränsa vårt jobb. Annars påverkas vi främst som alla andra bolag genom omsorgen om vår personal som är vår viktigaste resurs. Utan dom – ingen sanering.

Märker du av något extra positivt hos er?

Jag vill gärna ge en extra eloge till alla våra medarbetare som jobbar och kämpar med gott humör, det är bara glada miner på våra kontor och man respekterar att stanna hemma om man är sjuk av omsorg mot varandra. Dessutom ett stort plus till våra kollegor i branschen där detta togs emot med öppna armar.

Vilken är den största utmaningen för er just nu?

Vi har en plan för hur vi ska agera om detta eskalerar och en plan för när det planar ut. Vi kommer att fortsätta Sanera, Rädda och Återställa.