Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Elite Hotels sträcker ut handen

Vi på Handelskammaren Mälardalen vill sprida optimism och framtidstro i osäkra tider genom att berätta hur våra medlemsföretag gör för att tackla coronakrisen. Deras positiva exempel fungerar inte bara som inspiration utan också som kunskap, så att fler företagare kan ta nya vägar och göra goda affärer. Vi berättar hur nya samarbeten och nya affärsidéer växer fram i en svår tid.

Elite Hotels har sänkt priset på sina hotellrum för personer som är 70 år och äldre och för personal som arbetar inom vården. De samarbetar också med Blocket Bostad och hyr ut tomma rum månadsvis. På så vis kan deras medarbetare behålla jobben och bostadsbristen bli mindre.

- Vi vill hjälpa vårdpersonal som har behov av att bo nära arbetsplatsen för att undvika kollektivtrafik, få vila mellan arbetspassen, jobba på en annan ort eller kunna bo utanför hemmiljön. För de som är 70 år och äldre kan det handla om att man behöver komma ifrån sitt hem under en period av olika anledningar, säger Cem Gürler på Elite Stadshotellet i Västerås.

Rumskostnaden är till självkostnadspris och förutom att göra samhällsnytta vill också Elite Hotels försöka behålla så många medarbetare som möjligt genom att se till att rummen bokas och hotellet fylls med gäster.

- I Västerås har vi redan fått förfrågningar från vårdaktörer som behöver temporärt boende för sina sjuksköterskor, berättar Cem Gürler.

Elite Hotels har också startat ett helt nytt samarbete med Blocket Bostad. Tomma hotellrum ska fyllas och hotelljobb räddas genom att erbjuda bostadssökande nya och attraktiva boenden runt om i hela Sverige. Hotellrummen hyrs ut per månad och kan bokas både på Blocket och hos Elite Hotels.

- Vi är väldigt glada över det här samarbetet som vi hoppas får effekter på flera håll. Vi har fantastiska hotell och hotellrum som står tomma och som vi nu hoppas ska fyllas av nya hyresgäster, samtidigt som vi räddar våra medarbetares jobb, säger David Halldén, vd på Elite Hotels.