Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Använd essCert – det heldigitala systemet för ursprungscertifikat

Du som exporterar behöver inte besöka oss på Handelskammaren för att få dina handelsdokument. Använd i stället essCert – det heldigitala systemet för ursprungscertifikat.

Elektronisk certifiering är idag det snabbaste sättet att hantera exportdokument. Ansökan sker online och dokumentet certifieras elektroniskt av oss på Handelskammaren Mälardalen. Du kan sedan skriva ut dokumenten på vitt papper på din egen skrivare.

Du kan kostnadsfritt ansöka om ett konto hos essCert genom att ladda ner och fylla i detta formulär. Skicka det sedan till register@esscert.com. Genom essCert ser du ditt företags samtliga utfärdade dokument vilket ger en bra överblick som förenklar regelefterlevnad och ökar kontroll över dokumentationen.

- De företag som använder essCert är väldigt nöjda med hur enkelt och smidigt det fungerar, säger Anneke Olsson på Handelskammaren Mälardalen.

essCert är den ledande leverantören av elektroniska ursprungsintyg, så kallade Certificate of Origin (eCO), som används av många företag vid export utanför EU.

Anneke Olsson

  • Exportadministratör
  • Handelsdokument och exportfrågor