Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Pressinbjudan: Yrkeshögskolemässan 2020

Handelskammaren Mälardalen anordnar för tredje året i rad den uppskattade Yrkeshögskolemässan i Västerås.

Vi vill hälsa representanter för media varmt välkomna till Yrkeshögskolemässan 2020 – utbildningsmässan för vass kompetens i arbetslivet

Dag och Tid: Onsdagen den 4 mars, kl. 15.30-17.00
Plats:
Expectrum, Kopparbergsvägen 10, Västerås

Här får besökare träffa skolor som berättar mer om utbildningar och den heta arbetsmarknaden för yrkesroller som automationstekniker, data center technician/engineer, drift- och fastighetstekniker, elkraftsingenjör, elnätsspecialist, entreprenadupphandlare, flygtekniker, industriell mättekniker, inköpare/upphandlare, integrerad trafikflygare, logistiker och transportledare, lönekonsult, produktionstekniker, reläskyddsspecialist, skolhundspedagog, socialpedagog, specialistundersköterska, stödpedagog, systemingenjör, tandsköterska, trädgårdsmästare, underhållsingenjör eller ventilationsingenjör.

Vad är yrkeshögskolan?

  • Eftergymnasiala utbildningar som skräddarsys helt efter arbetslivets behov och drivs av arbetslivet från planering till genomförande.
  • 93 % har jobb eller startar eget efter examen.
  • Teori varvas med praktik – LIA (Lärande i arbete) på en arbetsplats.
  • 9 av 10 arbetsgivare anser att de som har studerat på yrkeshögskolan har den kompetens som efterfrågas och många handplockar nya medarbetare direkt från utbildningen.
  • Alla utbildningar berättigar till studiemedel från CSN och de flesta är helt avgiftsfria.

Om Yrkeshögskola Mälardalen

Yrkeshögskola Mälardalen drivs av Handelskammaren Mälardalen för att ge näringslivet bra förutsättningar att hitta rätt kompetens.

Vi arbetar för en bättre matchning på arbetsmarknaden genom att sprida kunskap om yrkeshögskolan (YH) till arbetsliv, beslutsfattare och potentiella studerande.

Det är arbetsgivarna som tar initiativ till alla YH-utbildningar som utformas helt efter arbetsmarknadens behov av eftergymnasial kompetens.