Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Så blir din konferens en succé – fyra bra tips

En konferens kan vara så mycket mer än en sövande sträcka redogörelser från ledningen. Att samla medarbetarna under välorganiserade former ger företaget energi, möjlighet att utvecklas och hantera komplexa utmaningar. En riktigt bra konferens skapar genuint engagemang och innovationslust – och kan ses som en ren investering.

Konferenser, kickoffer och andra event är en kännbar utgiftspost för de flesta organisationer och företag. Därför är det viktigt att planera noggrant, så du maxar utfallet. Här är fyra bra tips som säkerställer att just ditt företagsevent blir en succé!

1. Satsa på medskapande och interaktion
Avsätt ordentligt med tid för interaktion så kommer deltagarna förstå agendan bättre och de kommer att minnas mer efteråt. Medskapande bidrar starkt till att utveckla både verksamhet och kultur. På en bra konferens finns ingen passiv publik – där är alla aktiva deltagare.

2. Gör rum för nätverkande
Företagseventet är ett utmärkt tillfälle att stärka banden till arbetskamraterna och skapa nya kreativa kontakter. Se till att lägga in gott om mysiga fikapauser, så inte varje fri minut i programmet behöver handla om att svara på brådskande mejl och gå på toaletten.

3. Ha kul!
Att göra roliga saker tillsammans och dela en upplevelse bygger laganda som inget annat. Det är dessutom ett faktum att vi presterar bättre när vi har kul ihop. Och det finns så mycket mer att upptäcka på aktivitetsfronten än konferensstandarden ”tokig femkamp”. Laga mat i team i ett riktigt restaurangkök, prova vin tillsammans med en sommelier eller ge er ut i naturen på äventyr!

4. Välj konferensanläggning med omsorg
Att ha rutinerad personal bakom kulisserna är en grundläggande faktor för ett lyckat arrangemang. Konferensvärdarna ska hela tiden finnas där som stöd och se till att det praktiska flyter helt sömlöst. En riktigt bra konferensupplevelse handlar om summan av detaljerna, stora som små.

Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård är morgonvärd på Promotionmorgon i februari.

Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård

Småskaligt styrelsesammanträde eller grandios kickoff? Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård har lång erfarenhet av att arrangera både små och stora företagsevent. Kontakta oss så skräddarsyr vi ett arrangemang som passar just er!

Loka Brunn: 0591-631 00 eller info@lokabrunn.se

Grythyttans Gästgivaregård: 0591-633 00 eller kontakt@grythyttan.com