Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Hallå där! Julia Eriksson, praktikant på Västerås Marknad & Näringsliv

Du läser en yrkeshögskoleutbildning till Congress, conference and meeting professional och gör din så kallade LIA-praktik på Västerås Marknad & Näringsliv. Just nu arbetar du med näringslivsgalan Guldstänk som bland annat arrangeras av Handelskammaren Mälardalen.

Hur känns det att jobba med en så stor gala som Guldstänk?
Det känns jättekul! Jag har bara varit här i tre veckor så jag kommer verkligen rakt in i själva genomförandet av galan. Jag kommer att jobba backstage under galan och det känns spännande.

Varför valde du att läsa på yrkeshögskolan?
Jag jobbade tidigare inom restaurangbranschen men kände att jag ville utbilda mig mot mötesindustrin. Jag såg en annons för utbildningen Congress, conference and meeting professional och kände direkt att kursupplägget och möjligheten att kombinera teori med 22 veckors lärande i arbete (LIA) lockade.

Många av mina kompisar som har pluggat på högskolan har inte haft någon praktik alls under utbildningen och de vet fortfarande inte vad de ska bli när de har tagit sin examen. När man läser på yrkeshögskolan får man ett viktigt kontaktnät redan under utbildningen. Tack vare praktiken lär jag mig mer än om jag bara hade varit i skolan. Jag är väldigt nöjd och känner att det är rätt väg in i branschen - så nära ett riktigt jobb du kan komma!

Vad har du för planer när du är klar med din examen?
Målet är att jobba med event, det är det som känns extra roligt.

Läs mer om Guldstänk och rösta på de nominerade företagen till näringslivsgalans olika priser som delas ut på galakvällen i Västerås den 12 mars.

Yrkeshögskola Mälardalen

Yrkeshögskola Mälardalen drivs av Handelskammaren Mälardalen för att ge näringslivet bra förutsättningar att hitta rätt kompetens. Vi arbetar för en bättre matchning på arbetsmarknaden genom att sprida kunskap om yrkeshögskolan (YH) till arbetsliv, beslutsfattare och potentiella studerande.

Det är arbetsgivarna som tar initiativ till alla YH-utbildningar som utformas efter arbetsmarknadens behov av eftergymnasial kompetens. Hela 9 av 10 studerande får jobb direkt efter examen och många företag handplockar nya medarbetare direkt från skolan.