Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

ByggTema: ett nytänkande företag med hela Sverige som marknad

ByggTema, som nyligen har blivit medlemmar i Handelskammaren Mälardalen, är Örebros största privata byggföretag med över 100 medarbetare och 550 miljoner i omsättning. Mikael Magnusson, som tidigare har jobbat som vd och koncernchef på familjeföretaget Danfo i Nora, är företagets vd sedan januari 2020.

- Jag trivs bra i företag som har en familjekänsla, det var därför jag stannade på Danfo så länge. När företaget såldes till riskkapitalister 2016 och förutsättningarna förändrades så var det inte svårt att tacka ja när Per Cardesjö och Jonas Gustavsson frågade om jag ville komma till ByggTema, säger Mikael Magnusson.

- Danfo och Byggtema hade liknande synsätt när det gäller värdegrund, personalfrågor och hur man bygger affärer och jag tycker om att arbeta i bolag som har synliga ägare.

Mikael Magnusson har ett stort samhällsengagemang och tycker att det är helt självklart att ByggTema ska bidra till samhällets utveckling. Därför har de ett nära samarbete med Örebro Hockey, Örebro Volley, ÖSK och en rad andra föreningar.

- Vår inställning är att om man är en stor samhällsbyggare, ska man ta ett ansvar inom alla områden. Det skapar stort engagemang i hela företaget och en stolthet. Vi tar ett väldigt stort ansvar när det gäller både idrott och kultur och har fokus på CSR och nu står vi i startgroparna att inleda ett djupare samarbete med Stadsmissionen som vi ser mycket fram emot, berättar Mikael Magnusson.

Det går bra för ByggTema och koncernen växer nationellt. ByggTema Örebro AB är motorn i hela koncernen och fungerar som huvudet på en bläckfisk till nyetableringarna - det ligger tillräckligt långt ifrån för att det ska finnas en marknad för ett nytt kontor och tillräckligt nära för att man ska kunna använda alla stödfunktioner.

- Det första nya kontoret, som ligger i Karlstad, har fått en bra start och har en positiv utveckling redan från början. Vi kan konkurrera med de lokala bolagen men också gå en match med de stora riksaktörerna, avslutar Mikael Magnusson.

 

ByggTema är ny medlem i Handelskammaren Mälardalen. Här hittar du alla medlemsföretag.

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Bli medlem i Handelskammaren Mälardalen

Vi tror på tillväxt tillsammans

Du får tillgång till spännande nätverk och mötesplatser, ny kunskap och kompetensutveckling, möjlighet till inflytande i viktiga frågor som påverkar ditt företag.

Ibland märker du affärsnyttan direkt och ibland på lite längre sikt. Oavsett hur mycket du väljer att engagera dig så har ditt medlemskap stor betydelse för vårt regionala tillväxtarbete och som ideell förening är vårt mål att ge tillbaka så mycket medlemsnytta som möjligt. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för ett starkt näringsliv i Mälardalen.