- Vi har stora stora planer för framtiden och vi brinner för det här, sa Carl Johan Granqvist när han stolt tog emot priset tillsammans med Sara Staffare.
Bredsjö Mjölkfår har tillverkat fårost sedan 1989. På gården finns också ett Ostcafé där de serverar allehanda läckerheter och säljer sina ostar. Den mest kända osten, Bredsjö Blå, finns också till försäljning i välsorterade ostbutiker runt om i landet.
Juryns motivering
I över 30 år har man byggt upp en verksamhet som lockar runt 20-30 tusen besökare varje år. De har arbetat fram sina produkter med en kombination av erfarenhet och nyfikenhet där resultatet är ett välsmakande hantverk. De har tålmodigt hållit fast vid det de gör bäst, och en av deras produkter är den enda svenskproducerade som finns på marknaden. De har också lyckas att framtidssäkra sin verksamhet där erfarenheten nu kommer att mixas med en yngre, nyfiken idérik generation som ska bli spännande att följa.
Övriga nominerade 2019
- Hjulsjö 103
- Tre Sjöars Kök
- Slyteviken
Tidigare vinnare
Priset delades ut första gången 2015 och har sedan dess haft fyra vinnare av Årets matentreprenör i Örebro län.
2015: Katrinelund Sjökrog
2016: Bageriet LOKAL i Kumla
2017: Adam Arnesson, Jannelunds Gård
2018: Davide Lindqvist & Rickard Ekbom, Wadköpings marknad