Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Hallå där! Anders Karlsson, Platschef på Conventum som är partner till UTSIKT

Vi har alltid varit med på UTSIKT och gillat arrangemanget. Vi har i olika former ofta varit samarbetspartner till både UTSIKT och föregånggaren Promotionbåten. När vi nu får äran att ta emot UTSIKT på hemmaplan så känns det självklart att vara samarbetspartner.

Vad gör Conventum?
Vi är Örebros kongressanläggning. Men vi sysslar inte bara med kongresser utan har ett stort utbud av konserter, mässor, middagar och fester.Många ser oss som den stora aktören, men vi har kunder och grupper från två personer och uppåt.

Ni fixar maten hela dagen. Vad ska vi äta?
Vi arbetar intensivt tillsammans med Handelskammaren och flera lokala producenter för att hitta något riktigt bra. Det kommer bli en spännande meny med mycket stort fokus på lokalproducerat.
Läs mer om maten här.

Vad ser du mest fram emot?
Det är både att lyssna till intressanta föreläsningar och att träffa nya människor i nätverkandet.

Vilken är den viktigaste framtidsfrågan för Conventum idag?
Personalförsörjningen är jätteviktig. Men vi måste även se över vår produkt och vårt erbjudande. Konkurrensen är hård i Sverige, allt fler städer bygger liknande anläggningar och då gäller det att vara bäst.

Vi har investerat stort i vår Arena med exempelvis nya läktare och nu kommer vi fullt ut knyta ihop anläggningen med den nya glasbron som sammanbinder kongresshuset med Conventum Arena. Den kommer vara färdig vid årsskiftet. Bron kommer ge oss bättre möjligheter att ta emot ännu större arrangemang.

Har du något nätverkstips att dela med dig av?
Prata med folk, försök att inte sitta bredvid dina kollegor eller vänner som du redan känner.

Vilken känsla hoppas du att du kommer hem med när UTSIKT 2019 är över?
Dels är vi en del av arrangemanget, så jag vill verkligen ha känslan att alla tycker att vi har gjort ett strålande bra arbete. Men jag vill också känna att UTSIKT ger något iform av nya kontakter och en uppdatering kring intressanta ämnen. Så brukar det vara efter UTSIKT

UTSIKT Samarbetspartners 2019

Alexborg
Conventum
Creative House
E.ON
Epiroc
Inkubera
Kinnarps
Länsförsäkringar Bergslagen
myOffice
Nethouse
Region Örebro län
Sandahl Partners
Strateg
Suzuki Garphyttan
TNG
Örebro universitet