Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Tormek i spännande samarbete med Italian Food Style Education

Tormek AB i Lindesberg är nya medlemmar i Handelskammaren Mälardalen. De har en unik produkt som de exporterar till över 35 länder.

På 1970-talet hade Torgny Jansson svårt att få marknaden att tro på hans innovativa och nya slipmaskin. Ingen återförsäljare i Sverige var intresserad, så Tormek började tidigt att söka sin marknad utomlands. Det var också början på resan till vad som skulle komma att bli ett globalt varumärke.

Italian Food Style Education
Sedan tidigare använder svenska Kocklandslaget Tormeks produkter, men företaget utvecklas ständigt och har nu ett nytt samarbete med Italian Food Style Education som är den mest innovativa skolan för högklassig matlagning och bakning i Italien.

Skolan har länge sökt ett sätt för sina elever att slipa knivar enkelt och tidseffektivt och i år blev Tormeks produkt lösningen. Både studenterna och kockarna är imponerade av hur användarvänlig och effektiv slipmaskinen är.

- Det är verkligen en perfekt lösning för oss eftersom den är lättanvänd och bekväm. Knivslipen har en intuitiv funktion med en smart vinkelhållare som gör att kniven sitter stabilt när man slipar. Den är också enkel att flytta fram och tillbaka när vi behöver använda den. Styrkan i att alltid ha vassa knivar för ett professionellt kök, som vårt, gör det svårt att sluta använda den när man väl börjat, säger skolans rektor.

Innovatiova och patenterade lösningar
Sedan starten har problemlösning genom innovation varit en stark drivkraft för Tormek. Idag har Tormek nära 20 patent och är ett ledande varumärke inom slipning av eggverktyg. Företaget erbjuder ett komplett system, jiggar och tillbehör inkluderat, där varje produkt är speciellt konstruerad för att uppnå den optimala skärpan på alla typer av handverktyg.

Ett globalt varumärke
Via utvalda samarbetspartners exporterar Tormek idag till över 35 länder världen över. Produkterna uppskattas av både professionella möbelsnickare, hantverkare, träsnidare, träsvarvare, hemmasnickare och kvalitetsmedvetna kockar i restauranger, storkök och i hemmen. Tormeks slipsystem används också av slipserviceverkstäder.

Tillverkat i Sverige
Tormeks helhjärtade fokus ligger på slipning. All produktutveckling och konstruktion sker i Sverige och företaget ligger i  Lindesberg. Tillverkningen sker i nära samarbete med omsorgsfullt utvalda underleverantörer, alla ledande inom sitt område för att företaget alltid vill hålla högsta kvalitet på produkterna och använda de bästa och mest moderna tillverkningsteknikerna.

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Bli medlem i Handelskammaren Mälardalen

Vi tror på tillväxt tillsammans

Du får tillgång till spännande nätverk och mötesplatser, ny kunskap och kompetensutveckling, möjlighet till inflytande i viktiga frågor som påverkar ditt företag.

Ibland märker du affärsnyttan direkt och ibland på lite längre sikt. Oavsett hur mycket du väljer att engagera dig så har ditt medlemskap stor betydelse för vårt regionala tillväxtarbete och som ideell förening är vårt mål att ge tillbaka så mycket medlemsnytta som möjligt. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för ett starkt näringsliv i Mälardalen.