Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Nyöppnad ”getingmidja” i Stockholm

Efter sommarens upprustningsarbete öppnades getingmidjan, järnvägsspåret som går genom centrala Stockholm, under måndagen, Getingmidjan påverkar stora delar av järnvägstrafiken i Sverige och fortsatta tågförseningar väntas trots nyöppningen.

Den så kallade getingmidjan, sträckan mellan Södra station och Centralstationen, har genomgått ett nödvändigt upprustningsarbete under sommaren.

Alla fjärr- och regionaltåg söder om Stockholm passerar getingmidjan vilket innebär att stora störningar kan påverka upp till 80 procent av all järnvägstrafik i Sverige.

Men trots att arbetet nu är färdigt väntar ytterligare förseningar i landets tågtrafik eftersom röjningsarbetet efter onsdagens storbrand i Hässleholm fortfarande pågår. Järnvägen fick stora skador Trafikverkets prognos är nu att vissa sträckor öppnar för trafik igen på onsdag den 21 augusti, och att all trafik är i gång på lördag den 24 augusti.