Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Vi presenterar talare inför Stora Näringslivsdagen 2019!

Den 24 september 2019 är det dags igen! För femte året i rad arrangerar Handelskammaren Mälardalen Stora Näringslivsdagen. Femårsjubileum innebär att det kommer bli lite extra allt!

I år fyller Stora näringslivsdagen 5 år! Det firar vi genom att erbjuda ett program som innehåller extra allt. Förra årets upplaga fick fantastiska 5,1 av 6,0 i betyg av er deltagare! Vi eftersträvar att leverera ett program i år igen som håller samma höga nivå på talare, intervjuer och samtal. Årets program kommer bland annat att handla om hållbarhet, digitalisering och ledarskap.

Hållbarhet

Samhällsförändring och hållbarhet på riktigt - vi inspireras av hållbarhet på Stora Näringslivsdagen 2019 och presenterar stolt våra talare inom hållbarhets temat: Jonas Carlehed, Hållbarhetschef IKEA Sverige och Anna Bergström, årets samhällsförändrare och centrum ledare för ReTuna Återbruksgalleria!

Årets första talare - Jonas Carlehed

Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverigeberättar om IKEA's ambition att göra det möjligt för 1 miljard människor att få en bättre vardag inom planetens gränser. För att nå dit har IKEA satt ambitiösa mål för att bli cirkulära och klimatpositiva samtidigt som man vill ha en positiv social påverkan på alla i sin värdekedja.

Vår ambition för 2030 är att ha en positiv påverkan på både människor och miljö, samtidigt som IKEA växer. Tack vare vår storlek har vi möjlighet att inspirera och göra det lättare för mer än en miljard människor att få en bättre vardag, inom planetens gränser, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige.

Årets andra talare - Anna Bergström

Anna Bergström, årets samhällsförändrare och centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria.Anna Bergström har utsetts till Årets samhällsförändrare genom Veckans Affärer som varje år  kartlägger näringslivets mäktigaste kvinnor. Motiveringen till utmärkelsen är att delegationer från 25 länder och nästan varenda svensk kommun har nyfiket besökt hennes skapelse, framtidens marknadsplats. Hon har bevisat att det går alldeles utmärkt att både tjäna pengar och rädda miljön.

Anna kommer att berätta om Retuna Återbruksgalleria som är framtidens handelsplats där avfall tas omhand och efter behandling läggs ut till försäljning igen och igen. Här görs cirkulära, kommersiella marknadsmässiga affärer! ReTuna Återbruksgalleria är idag fortfarande världsunikt

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Datum

24 september 2019

Tid

10.30 - 23.00

Plats

Aros Congress Center
Munkgatan 7
72212Västerås

Information

Stora Näringslivsdagen är en mötesplats för näringslivet som erbjuder inspiration, kunskap och möjligheter att göra affärer. Evenemanget är årligt återkommande och lyfter fram aktuella näringslivsfrågor, lokala och regionala styrkor samt ger inspiration för fortsatt tillväxt och vänder sig till företagare inom alla branscher och storlekar.

Buss kommer att erbjudas mellan Västerås och Eskilstuna

Köp biljetter och utställarplats här

Huvudpartners


Partners