Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Eskilstuna och Strängnäs byter handelskammare

Företagen i Eskilstuna och Strängnäs kommer från och med årsskiftet att byta handelskammare. Från Östsvenska Handelskammaren till Handelskammaren Mälardalen.

- Eskilstuna och Strängnäs kommun har mer samhörighet och utbyten med Mälardalsregionen än vad de har med den Östsvenska. Därför frågade vi medlemmarna om de hellre vill tillhöra Handelskammaren Mälardalen. Svaret var enhälligt ja och från årsskiftet kommer medlemskapet för 70 företag att flyttas över till Mälardalen, säger Johanna Palmér vd på Östsvenska Handelskammaren.

Den viktigaste anledningen till att medlemsföretagen i Eskilstuna och Strängnäs vill byta handelskammare är att de ser många synergier med, framför allt, Västeråsregionen. Det finns bland annat både infrastrukturfrågor och kompetensförsörjningsfrågor som knyter an till båda regionerna. Förändringen är på många sätt logisk eftersom flödet av både människor och gods gör att Eskilstuna och Strängnäs har mer gemensamt med Västerås- och Stockholmsregionen än med Norrköping och Linköping.

- Vi är väldigt glada för att vi utökar vårt geografiska område från den 1 januari 2019 och jag ser fram emot att få träffa företagen i Eskilstuna och Strängnäs för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dem att växa och utvecklas, säger Jenny Emerén, vd för Handelskammaren Mälardalen.

Handelskammarens kontor i Eskilstuna kommer att finnas kvar och de två medarbetare som huvudsakligen arbetar där byter arbetsgivare i samband med övergången.

- Handelskammarens uppdrag är att främja näringslivet i regionen och att vara företagens röst. Vi arbetar med påverkan, kunskap, möten, internationell handel, utbildningar och nätverk. Allt för att göra regionen till en ännu bättre plats att driva företag på, säger Magnus Lindahl som är internationell chef vid Östsvenska Handelskammaren och en av de två som byter arbetsgivare vid årsskiftet.

Bli medlem nu!

Handelskammaren Mälardalen är en oberoende privat näringslivsorganisation som drivs utan vinstintresse. Vi ägs och styrs av våra medlemsföretag. Vårt uppdrag är lika viktigt som tydligt: att främja näringslivet i regionen och vara företagens röst. Vi tror på tillväxt – tillsammans. Och ju fler vi är desto starkare blir vi!

Ett medlemskap i Handelskammaren Mälardalen har många fördelar.