Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Hallå där Lennart Fräjdin på Nobeli Business Support!

Lennart Fräjdin är vd på Nobeli Business Support sedan två år tillbaks. Företaget bildades 1999 som en effekt av de avknoppningar som gjordes i försvarsindustrin i Karlskoga under slutet av 90-talet. Hälften av kunderna kommer fortfarande från försvarsindustrin men man har numera lika stor andel uppdrag från många andra branscher. Till exempel resor, transporter, detaljhandel, energi, callcenter och den traditionella verkstadsindustrin.

Ni ska vara morgonvärd på Promotionmorgon i november. Varför är ni det?

Vi tänker berätta om vad vi håller på med och det blir mer verkstad än snack, kan man säga. Vi jobbar nämligen redan med det som många andra knappt har börjat tänka på – automatiseringar, digitaliseringar och robotlösningar funkar hos oss här och nu i verkligheten.

Det låter spännande, vad säljer ni?

Vi jobbar med löner och lönehantering, där är det högaktuellt med robotlösningar. När det gäller arkiv- och dokumenthantering är våra e-arklivlösningar superintressanta, vi arbetar både med hemliga verksamheter och sådant som är av mer allmän natur. Och våra säkerhetstekniska lösningar för larm, inpassering och kameror utvecklas snabbt.

Har ni något spännande på gång just nu?

Ja, just nu lägger vi stora belopp på utveckling av metoder och teknik, vår ambition är att ligga i framkant när det gäller automatisering och digitalisering. Vi snackar inte vi gör!

Varför tycker du att det är viktigt att engagera dig i Handelskammaren?

Vi är medlemmar både i Värmland och hos er och på ett sätt kan man säga att det är ett utslag av solidaritet, men det är inte det viktigaste. Det viktigaste är alla kontakter och samarbeten som öppnas via Handelskammaren. När jag träffar andra företagare inom Handelskammaren dyker det alltid upp diskussioner om ändamålsenliga samarbeten i stort och i smått. Handelskammaren fungerar som en sammanhängande länk och vi får idéer till väldigt bra tjänster och produkter.

Vad ser du mest fram emot på Promotionmorgon den 30 november?

Jag förväntar mig att fler får upp ögonen för Nobeli och våra lösningar och att vi får träffa nya kamrater som kan saker som inte vi kan och hitta samarbeten för framtiden. Vi vill gärna tända den första lågan i en eller flera nya relationer.

 

Bli morgonvärd för Promotionmorgon

Promotionmorgon i Örebro är Handelskammarens populära medlemsfrukost sista fredagen varje månad (med undantag av juni, juli och december). Frukostmötena lockar varje gång ca 200 deltagare från Örebros näringsliv och är en utmärkt arena för att visa upp sitt företag eller organisation.