Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Nya grepp inför UTSIKT 2.0(19)

Förväntningarna inför tredje upplagan av framtidskonferensen UTSIKT var mycket höga. Tidigare år har helhetsbetyget hamnat omkring 5 (av 6). I år blev det dock lägre och därför tar vi nya grepp inför nästa år.

Helhetsbetyget för UTSIKT 2018 landade på 3,2. Det som sticker ut är inledningsföreläsaren Jan Söderqvist som får mycket låga betyg (över 70 % ger honom betyg 1-2). Spännande budskap, men inte bra presenterat var omdömet. Man hade förväntat sig en mer inspirerande inledning.

- Jan visade på trender där vi människor dras alltmer till mörka krafter och där gränsen för vad som är okej suddas ut. Mer meritokrati och teknisk utveckling som gör många sysslolösa i framtiden var också något han lyfte fram, säger projektledaren Mia Järliden.

Men det är roligare att UTSIKT-publiken ger föreläsningarna med temapartners något högre betyg än tidigare år. Dessutom uppskattades både framtidsspaningen med innovationsbolaget Drupps, som gör vatten av luft, och avslutningen med klimatfokus som passande nog hölls samma dag som FN:s klimatrapport om den globala uppvärmningen släpptes.

60 % uppger att man fått med sig ganska mycket, eller till och med väldigt mycket ny kunskap (betyg 4-6) och Café Åsikt får blandad kritik. En majoritet uppger dock att de fått nya affärskontakter, men ännu mer nätverkande är ett starkt önskemål.

Så vad händer nu? Efter tre år med detta koncept är Handelskammaren redo för ett omtag. UTSIKT 2.0(19) helt enkelt. Och det på hemmaplan den 10 oktober 2019.

- Trots att UTSIKT 2018 fick ett lägre betyg än tidigare år är deltagarna nöjda med både nätverkandet och antalet nya affärskontakter. Vi lyssnar på synpunkterna och 2019 skippar vi övernattning och satsar på mer nätverkande och tajtare lokaler, säger Mia Järliden.