Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Hallå där, Marie Dahlgren, här kommer 5 snabba frågor

Du är ordförande i Handelskammaren Bergslagen. Hur och när kom du i kontakt med Handelskammaren?

– Loka Brunn, där jag är vd, har varit medlem i Handelskammaren i många år. Jag blev styrelseledamot 2016 och ordförande 2017.

Varför tycker du att det är viktigt att engagera dig i en lokal Handelskammare?

– Som verksam i näringslivet på en liten ort tycker jag att Handelskammaren är ett utmärkt nätverk och en motor där vi kan driva lokala och regionala frågor i ett större perspektiv. Det gemensamma arbetet och den samlade kompetensen i Handelskammaren är en stark kraft och tillsammans kan vi utveckla och förändra.

Vad har Handelskammaren Bergslagen gjort 2017/2018 och vad har ni för planer?

– Vi har haft ett bra 2017 och arbetar på med samma positiva energi 2018. Vi har drivit infrastrukturella frågor och haft en sittning med Anders Ceder som är regionråd och vice ordförande i nämnden för samhällsbyggnad på Region Örebro län. Vi har skrivit den första av flera debattartiklar med fokus på frågor kring kompetensförsörjning. Temat för den första var besöksnäringen. Vi har också skapat Bergslagens Näringslivsdag som gick av stapeln på Loka Brunn den 12 april. Fokus denna dag var kompetensförsörjning.

Vilket är ditt roligaste Handelskammarminne?

– Vi har väldigt trevligt i vår styrelse så det finns många roliga minnen. Jag är väldigt glad för den verkstad vi tillsammans lyckats att åstadkomma och ser med glädje fram emot vårt fortsatta arbete. Som sommaravslutning 2017 hade vi en trevlig middag med vinprovning på Grythyttans Gästgivaregård. Det var många glada skratt den kvällen!

Vilket är ditt bästa smultronställe i Bergslagen?

– Mitt smultronställe är Loka Brunn. Det är en magisk plats och jag känner glädje varje dag jag får vistas där.

Handelskammaren Bergslagen

Vår lokala handelskammare i Bergslagen har ett extra starkt fokus på frågor och aktiviteter som är viktiga för medlemmarna i Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Hällefors.

Handelskammaren Bergslagen bildades 2014 på initiativ av medlemmar i Nora, Lindesberg och Ljusnarsberg. Sedan 2016 deltar också Hällefors. Som medlem i Handelskammaren Mälardalen och med säte i någon av Bergslagskommunerna ingår man i den lokala enheten Handelskammaren Bergslagen.