Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Framtidens arbetskraft angelägen fråga på frukostmöte

Politikerna samlades på Promotionmorgon till en eftervalsdebatt och för att ge sin syn på vilka näringslivsfrågor som är viktiga att arbeta med. Att få fler elever att gå ut grundskolan med gymnasiebehörighet var en viktig fråga, men också att få ungdomarna att göra kloka studieval.

- Om vi inte får fler som klarar grundskolan kommer vi inte att kunna lösa kompetensförsörjningen oavsett hur många som flyttar hit, sade Karolina Wallström (L).

Handelskammarens insats med Arbetsmarknadskunskap i skolan tog upp som ett exempel på en bra åtgärd.

Morgonvärden Maskinentreprenörerna inledde på samma tema och berättade om ME-skolan som man startar i samarbete med Kvinnersta. För att få uppmärksamhet för utbildningen och yrkesmöjligheterna använder man sig av influencers, framför allt youtubaren Hamous Hedström. Läs mer här

Promotionmorgon är Handelskammaren Mälardalens populära frukostmöte i Örebro och arrangeras den sista fredagen varje månad. Nästa tillfälle är 26 oktober. Anmäl dig redan nu (kostnadsfritt för alla medlemsföretag).

Elise Fahlander

  • Kommunikationsansvarig

Emma Karlsson

  • Koordinator
  • Relocation Service

Arbetsmarknadskunskap

Arbetsmarknadskunskap är en satsning för Örebro läns elever mellan 13-19 år och deras föräldrar, men även skolpersonalen. Den görs i samarbete mellan offentliga och privata arbetsgivare i Örebro Län som gått samman för att berätta om framtidens jobb i olika branscher. Arbetsmarknadskunskap i Örebro bidrar till att skapa större möjligheter i arbetslivet. Vi visar vägen till jobben eleverna inte visste fanns och vad som krävs för att få dem.