Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

”Vi kommer erbjuda uppdrag med edge” – Möt Linda Johansson, kontorsansvarig för Consid i Västerås.

Linda är den yogande tonårsmamman, som under tech-utbildningen insåg att hon är mer av en humanist än en datatjej, varför hon blev expert på att sy ihop leveranser kunder och programmerare emellan, i stället. Möt Linda Johansson, kvinnan som sätter Consid Västerås på kartan.

Att det är en sprudlande, driven och kompetent kvinna som är den som ska ta Consid Västerås till oanade höjder är det ingen tvekan om. Linda Johansson, kontorschef i Västerås ingjuter från första ordet i vårt samtal, lugn, inspiration och en stor portion energi. Med ens förstår jag att det här är en människokännare av rang.

-Att sätta ihop ett team med människor som besitter olika kunskaper, egenskaper och personligheter och se det formas till ett dreamteam är bland det roligaste jag vet. Nu har jag chansen att hitta några nyckelpersoner som tillsammans vill sätta Consid på kartan i Västerås. Det ska bli otroligt roligt.

Vi backar tillbaka bandet en aning och börjar från början. Till vardags ägnar du mycket tid åt dina två tonårsdöttrar som ska skjutsas till fotbolls- och handbollsträningar och på helgerna stöttar du upp på matcher. Det krävs en hel del logistik för att få ihop det så kallade vardagspusslet. Hur gör du när energin tryter, eller när du har ett problem som du inte lyckas komma på en lösning på?

- För att få ihop livet som tonårsmamma ser jag till att även jag får min beskärda del av träning. Jag yogar för att rensa hjärnan och tycker också om att styrketräna. Det är bra sätt att få ny energi till både kropp och själ. Dessutom är jag en bara-vara-person, så att få komma ut i naturen och vara med min man och mina barn ger mig också otroligt mycket energi.

”Jag är mer av en humanist än en datatjej”

Lindas bakgrund inom tech-branschen är lång där hon dels har jobbat som utvecklare själv men där hon trivs som bäst i roller där hon får jobba mer med människorna än själva koden.

Jag pluggade för många år sedan i Örebro där jag läste ADB, Administrativ databehandling. Data kändes intressant men jag kände redan då att jag var mer humanist än datatjej egentligen. Därför passade jag på att blanda upp utbildningen med bland annat psykologi och engelska som tillägg.

Efter examen fortsatte Linda på programmerarspåret och började som konsult på ett bolag i Västerås där hon ganska snart, ännu en gång, blev påmind om att människor intresserade henne mer än själva kodknackandet.

- Jag jobbade i ett projekt med styrprocessystem och när projektet avslutades visste jag att jag inte ville programmera mer. Däremot fanns intresset för det tekniska kvar och jag upptäckte att jag var bra på att förklara det tekniska på ett lite mer vardagligt språk så att beställare hos kund och projektgruppen förstod vad det handlade om. Detta gjorde att jag ganska snabbt blev duktig på att sy ihop leveranser som gjorde kunderna nöjda.

” Vi kommer erbjuda uppdrag med edge”

Västerås är beläget på tämligen nära avstånd till Örebro och Stockholm. I båda dessa städer finns det många etablerade IT-konsultbolag och det gör det också lokalt i Västerås. Linda ser uppdraget som kontorschef för Västerås som en stor utmaning, men hon ser också att Consid har en unik möjlighet att slå sig in på marknaden.

-Många konsulter pendlar idag men önskar att jobba på hemmaplan. Jag tror att vi har chansen att attrahera konsulter med rätt kompetenser genom att vi har hela Consid, med gott rykte och stora muskler i ryggen, vilket möjliggör samarbeten med spännande kunder och att vi därmed kan erbjuda större och mer utmanande uppdrag för lokala konsulter. Vi kommer erbjuda uppdrag med edge, för det är något som saknas i Västerås idag.

Under samtalets gång blir jag gång på gång förundrad över hur mycket erfarenhet och vishet Linda besitter. Jag förstår att hon, tack vare sina många och olika uppdrag, har samlat på sig många kloka insikter om vem hon är och hur hon vill jobba för att lyckas. Att avsluta samtalet utan att fråga vad hon tar med sig från tidigare arbetsplatser vore helt enkelt otänkbart.

-Det finns två saker som jag alltid ser till att hålla högt: kvalité och en öppen och ärlig dialog med såväl kunden som mitt team. För att det ska bli en lyckad leverans, där teamet är nöjda och kvalitén är av högsta nivå krävs det att jag kan resonera med kunden om både bra och dåligt. Vet man vad som gäller blir förväntningarna samstämmiga vilket gör att alla blir nöjda med resultatet.

Det går fort när man har roligt, är ett vanligt talesätt. Det går även fort när man pratar med Linda Johansson. Tiden börjar dock rinna iväg och samtalet lider mot sitt slut. Innan vi säger hejdå och återgår till att skapa det sedvanliga stordåd som vi alltid gör på Consid, frågar jag om inte Linda kan skicka med ett sista tips. Jag menar, har man Västerås framtida stolthet på tråden, får man ju ändå passa på.

Omge dig med människor som ger dig energi, var ödmjuk och lyssna! Det tror jag ger förutsättningar för nå framgång!

Text av Mirjam Lewin, Consid

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta Consid AB

Antal anställda: 670 st

Antal kontor: 16 stycken, från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring.

Vi ser till att våra kunder blir bäst i världen på det de gör genom att ta vara på den digitala världens möjligheter.