Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Temapartner: Almi/EEN

Hallå där Carina de la Tajada Lahall, rådgivare inom internationalisering på Almi Mälardalen/Enterprise Europe Network! Ni är temapartner på UTSIKT 2018 inom temat Globalisering tillsammans med Nobeli Business Support och Headlight.

Varför är ni temapartner på UTSIKT?

Det är en bra mötesplats att synas på. En möjlighet att knyta nya kontakter och få inspiration från andra. Det är oerhört stimulerande att tillsammans med våra temapartners arbeta fram ett innehåll i våra seminarier som vi kan dela med oss av under dagarna på UTSIKT.

Vad ser ni mest fram emot?

Att engagera och diskutera med deltagare kring globalisering och hur den påverkar oss alla i vardagen både som medarbetare och företagare. Jag ser även fram emot att få lyssna på andra föredrag.

Vad betyder temat Globalisering för Almi/EEN?

Vi jobbar dagligen med företag som vill växa och företag som mer och mer arbetar internationellt. Idag och framöver kommer spelplanen att förändras och utvecklas och det är viktigt att följa med och få förståelse och insikt kring detta. Globalisering kännetecknas främst av gränslöshet. Människor, varor och pengar rör sig idag betydligt lättare mellan länder och kontinenter än för bara några decennier sedan. Vi vill underlätta för företag att göra affärer utomlands, hitta kontakter och framförallt få kunskap.

Vad kommer ni att berätta om på föreläsningarna och workshopen?

De som kommer får ta del av ett företags resa där man gått från lokal styrning till globalt anpassad styrning. Samtidigt styr man bort från produktförsäljning till förmån för tjänsteförsäljning. De får även träffa det lokala företaget som redan från början såg världen som sin hemmaplan. På workshopen kommer deltagare att aktivt få diskutera kring ledarskap, affärsmodeller i en snabbt föränderlig värld. Vilka förutsättningar krävs för att vara konkurrenskraftig? Vad behöver jag
förändra eller utveckla i mitt företag?

Har du något nätverkstips att dela med dig av?

Var öppen och nyfiken. Dela med dig att erfarenheter.

Vilken känsla hoppas du att du kommer hem med när UTSIKT 2018 är över?

Inspirerad av att både träffa nya människor och bli påfylld av ny kunskap och kreativa ideer och
tankar.

 

Vill du veta mer? Ta kontakt med oss som jobbar på Handelskammaren Mälardalen. Alla tar emot frågor men Mia Järliden och Mikael Wass vet mest om UTSIKT 2018.

Varmt välkommen på resan till Uppsala 7-8 oktober 2018!

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

TEMAPARTNER UTSIKT

Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest. De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almi Invest AB ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet.