Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Digital certifiering ger snabbare hantering av exportdokument

Elektronisk certifiering är i dag det snabbaste sättet att hantera exportdokument. Ansökan sker online och dokumentet certifieras elektroniskt av handelskammaren. Företagen skriver sedan ut certifikatet tillsammans med säkerhetsbakgrunden på vitt papper på sin egen skrivare. Certifikatnumret tilldelas automatiskt på ursprungscertifikatet genom Tradecert, som är ett nytt heldigitalt system för ursprungscertifikat. Tradecert används av flera handelskammare, bland annat Handelskammaren Mälardalen.

Fördelarna med Tradecert

• Spara tid – tur och retur samma dag
• Spara resekostnader och porto
• Snabbare att fylla i
• Skriv ut själva
• Mindre miljöpåverkan

Hör av dig till Anneke Olsson om du vill veta mer eller  komma igång med digital ansökan och egenutskrift av dokumenten?

TEXT: NICLAS SAMUELSSON

Anneke Olsson

  • Exportadministratör
  • Handelsdokument och exportfrågor

Dokument för både export och import

Handelskammarens intygsexpedition finns på kontoret i Örebro och kan hjälpa dig med legaliseringar av export- och importdokument, till exempel ursprungsintyg, importcertifikat och handelsfakturor. Vi utfärdar också ATA-carneter för temporär utförsel av varor som yrkesutrustning och produkter till mässor och demonstrationer. Du kan beställa alla blanketter direkt av oss till självkostnadspris. Vi hjälper dig dessutom med hanteringen.