Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Temapartner: Headlight

Hallå där Per-Olof Rosén, affärsenhetschef på Headlight! Ni är temapartner på UTSIKT 2018 inom temat Globalisering tillsammans med Nobeli Business Support och Almi/EEN.

Varför är ni temapartner på UTSIKT?

Vi vill stärka vårt varumärke lokalt och samtidigt förmedla hur vi med våra erfarenheter och kompetenser kan hjälpa våra kunder att vara konkurrenskraftiga på den globala marknaden.

Vad ser ni mest fram emot?

Att få umgås med intressanta människor i regionen, ta del av andras erfarenheter men också dela med sig av våra egna!

Vad betyder temat Globalisering för Headlight?

Vi agerar på det regionala planet men jobbar dagligen med att säkerställa att våra kunder är konkurrenskraftiga på det globala planet. Globaliseringen blir mer och mer påtaglig för nästa alla vilket i sin tur ställer nya krav på allt ifrån affärsmodeller, ledarskap, arbetsmetodik och tekniska lösningar. Vi på Headlight påverkas så klart också i vår egna affär och konkurrensutsätts från låglöneländer i olika sammanhang. Vi möter den utmaningen genom att finnas nära våra kunder och att verkligen förstå deras verksamhet och verkliga behov.

Vad kommer ni att berätta om på föreläsningarna och workshopen?

Vi kommer att dels att prata om vilka krav som ställs på ledarskapet i en global företagsmiljö men också hur man aktivt måste jobba med sin affärsplan för att inte hamna efter i den snabba förändringstakt vi lever i.

Vad visar ni vid er Kontaktpunkt på CAFÉÅSIKT?

Det är inte helt klart ännu! Men, troligen så kommer vi att visa hur du och din verksamhet med enkla hjälpmedel kan levandegöra er affärsplan!

Har du något nätverkstips att dela med dig av?

Våga! Våga mingla, våga bjuda på dig själv! Våga fråga! Relationer är superviktigt och hjälper oss att nå våra mål!

Vilken känsla hoppas du att du kommer hem med när UTSIKT 2018 är över?

På Headlight har vi som mål att alltid vara inspirerande, både internt och mot kund. På utsikt hoppas jag både att inspirera andra och att själv bli inspirerad!

 

Vill du veta mer? Ta kontakt med oss som jobbar på Handelskammaren Mälardalen. Alla tar emot frågor men Mia Järliden och Mikael Wass vet mest om UTSIKT 2018.

Varmt välkommen på resan till Uppsala 7-8 oktober 2018!

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

TEMAPARTNER UTSIKT

Vi utvecklar din verksamhet, din produkt eller tjänst utifrån ett digitalt perspektiv. Vissa kallar det digitalisering. Vi säger digital evolution. Och det har vi jobbat med sen 2001.