Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

30 000 elever vet mer om jobb

Över 30 000 elever har lyssnat till Arbetsmarknadskunskap och fått mer kunskap om Örebro läns arbetsmarknad och vad som krävs för att få jobb.

"Bra och väldigt informativ, man insåg att arbetsmarknaden handlar om så mycket mer än bara utbildning och betyg." - elev i gymnasiet.

Arbetsmarknadskunskap - rätt matchning börjar i skolan

Arbetsmarknadskunskap (AMK) ska bidra till att arbetsgivare i länet enklare får tillgång till rätt kompetens och att ungdomar lättare ska få jobb. Matchningen på arbetsmarknaden behöver bli bättre.

Under läsåret som varit har vi på Handelskammaren Mälardalen träffat 7 812 elever för att prata om var jobben finns och hur man ska göra för att få ett. Totalt har vi träffat 31 290 elever sedan starten, hösten 2014.

Nu har vi sommaruppehåll, men till hösten väntar ett fullbokat schema med AMK-lektioner runt om på skolorna i Örebro län och kommunikatörerna ser fram emot att få träffa alla elever. Det blir även en hel del besök hos arbetsgivare för att få koll på arbetsmarknaden i området. Uppdaterad kunskap behövs alltid kring samtliga branscher och yrken.

Psst!

Visste du att vi även har föreläsningar i Arbetsmarknadskunskap för bl.a vuxna, och andra målgrupper? Läs mer om det här.

Vill du kontakta oss i AMK?

Varmt välkommen att skicka iväg ett mejl.

Elise Fahlander

  • Kommunikationsansvarig

Året som gått....

ht 2017 - vt 2018


7 812

elever

355

lektioner

50

skolor

10

kommuner
Citat från elev på lektion

"Jag tyckte att man fick lära sig mycket om jobb som man vanligtvis inte brukar i skolan." - elev i år 7