Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Stora Näringslivsdagen 2018 - Al Pitcher, Annika Winsth, Claudia Olsson & Carl Bildt

Årets program innehåller aktuella näringslivsfrågor såsom kompetensförsörjning och digitalisering men med ett globalt perspektiv. Idag är den globala konkurrensen, de politiska förändringarna och världsekonomins utveckling en del av allas vår vardag. Som företagare verkar vi på en global och lokal marknad på samma gång. Samtidigt har vi alla utmaningar med att omvärldsspana och hålla oss uppdaterade. Att ta in ny kunskap och låtas oss inspireras av andras framgångar och utmaningar.

Al Pitcher kommer - skrattfest utlovas!

Al Pitcher flyttade till Sverige 2010 och redan 2011 vann han ”Bästa manliga komiker” på Svenska Standup-galan. Året efter gav han sig ut på den hyllade och utsålda ”Fika tour”, som följdes upp av framgångsrika turnéer under kommande år.

Hösten 2017 hade Al premiär med sin senaste standup-show Sverige Syndrome. Han tog den Sverige runt samt även utomlands till New York, London, Köpenhamn och Amsterdam.

Nu gästar han Stora Näringslivsdagen för att ge sitt perspektiv på svenskar och svenskhet – garanterad skrattfest utlovas!

Nordeas chefekonom Annika Winsth föreläser

Vi är stolta och glada över att kunna presentera Nordeas chefsekonom Annika Winsth som en av talarna på Stora Näringslivsdagen. Som en del av temat Global utsikt talar Annika på ämnet Västmanland i världen - Utmaningar och möjligheter för ekonomi, företag och politik.

Exponentialgrundaren och Young Global Leader vid World Economic Forum Claudia Olsson om AI, blockkedjan och annan spännande teknikutveckling

Framtidsanalytikern Claudia Olsson har unik kunskap om morgondagens teknik och hur den påverkar samhället. Hon är grundare och VD av Exponential AB som arbetar med strategisk rådgivning och utbildning inom teknikutveckling (artificiell intelligens, blockkedjan, syntetisk biologi samt digitalt mindset, ledarskap och produktivitet).

Claudia har utsetts till Young Global Leader av World Economic Forum, ingår i Europeiska Kommissionens Industri2030 högnivågrupp, är Associate Faculty vid Singularity University, har jobbat som ämnessakkunnig viid utrikesdepartementet, skrivit framtidsrapporter åt digitaliseringskommissionen, arbetat för FN i New York och fördjupat sig i robotik i Sydkorea.

Carl Bildt om Europas framtid

Carl Bildt är en av få svenskar som lyckats göra sig ett namn på den internationella storpolitiska kartan. Han har en unik förmåga att förklara komplexa händelser och begrepp och sätta dem i sammanhang som även belyser mer generella skeenden. Carl rönte bl.a. stort internationellt erkännande som FN:s officiella medlare och generalsekreterares särskilda sändebud under konflikten på Balkan 1999-2001. Han genomdrev även stora strukturreformer för att förbättra Sveriges konkurrenskraft i egenskap av utrikesminister och Sveriges statsminister.

På Stora Näringslivsdagen 2018 delar Carl Bildt med sig av sin syn på Europas framtid och vilka utmaningar vi står inför.

- Vårt näringsliv påverkas i hög grad av det som sker globalt oavsett om man verkar på hemmaplan eller är ett exporterande företag. Vi ser fram emot att få Carls perspektiv på globaliseringen under Stora
Näringslivsdagen säger Anna Holmström, platschef Handelskammaren Mälardalen.  

Faktaruta

Stora Näringslivsdagen är en mötesplats för näringslivet som erbjuder inspiration, kunskap och möjligheter att göra affärer. Evenemanget är årligt återkommande och lyfter fram aktuella näringslivsfrågor, lokala och regionala styrkor samt ger inspiration för fortsatt tillväxt.

1 oktober 2018, Aros Congress Center Västerås