Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Affärsmodellen i den föränderliga världen

Med digitaliseringen som drivkraft har den globala spelplanen förändrats. Idag konkurrerar det stora och lilla företaget på samma villkor. Att vara flexibel och snabbfotad är en konkurrensfördel. På framtidskonferensen UTSIKT 7-8 oktober får du veta mer.

Världens hemmaplan på UTSIKT

Globaliseringen är ett av tre temaområden när Örebroregionens näringsliv bjuds in till framtidskonferensen UTSIKT. Temaområdet består av en föreläsning och en workshop.

Föreläsning

  • Per Brogevik, it-direktör på Assa Abloy, delar med sig av företagets omställningsresa där man gått från lokal styrning till globalt anpassad styrning. Samtidigt styr man bort från produktförsäljning till förmån för tjänsteförsäljning.
  • Du får också möta det lokala, Örebrobaserade, tillväxtbolaget Transfer Galaxy som redan från början såg världen som sin hemmaplan.
  • En panel kommenterar de olika globaliseringsresorna, affärsmodellerna och ledarskapet.

 

Workshop

Har du rätt affärsmodell, ledarskap och medarbetare för att vara konkurrenskraftig?
Välkommen till en workshop där vi tillsammans i grupper diskuterar den globala spelplanen och vilka förutsättningar som krävs för att vara konkurrenskraftig. Med avstamp i affärsmodellen får du inspel och en början till handlingsplan för hur du kan framtidssäkra din affär.

 

Vill du veta mer? Gå in på UTSIKT eller ta kontakt med oss som jobbar på Handelskammaren Mälardalen. Alla tar emot frågor, men Mia Järliden och Mikael Wass vet mest om UTSIKT 2018.

Varmt välkommen till framtidskonferensen UTSIKT 7-8 oktober 2018!

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Temapartner GLOBALISERING

Temat GLOBALISERING presenteras av Headlight, Nobeli Business support och Almi/EEN.