Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Plugga till lärare med lön – ny satsning på Mälardalens högskola

I höst startar en ny lärarutbildning på Mälardalens högskola (MDH) där den som studerar får fast lön och slipper ta studielån under hela studietiden. En satsning som MDH gör tillsammans med nio kommuner i Västmanland och Sörmland för att locka fler till lärarutbildningen.

MDH Västerås Foto Jonas Bilberg

– Sverige behöver fler lärare och vi på MDH vill på alla sätt vi kan bidra till att göra det möjligt. Det här är ett samarbete vi tror blir fördelaktigt för kommunerna som deltar och för de som utbildar sig, säger Pia Lindberg, chef på akademin för Utbildning, kultur och kommunikation i ett pressmeddelande från MDH.

Utbildningen, som leder fram till en grundlärarexamen, innebär att man studerar 75 procent samtidigt som man anställs och arbetar 50 procent på en skola i någon av kommunerna Arboga, Eskilstuna, Flen, Katrineholm, Norberg, Skinnskatteberg, Surahammar, Trosa och Västerås som deltar i satsningen.

– Det råder stor brist på lärare idag inte bara i vår region. Detta initiativ från Mälardalens Högskola kommer göra att fler söker sig till lärarutbildningarna och bidra till fler behöriga lärare. Mycket positivt!, säger Anna Holmström, platschef på Handelskammaren i Västerås.

Läs mer om utbildningen på mdh.se