Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Skönt sväng med Jeremias Session Band

Vi förväntar oss ett härligt party på UTSIKT i oktober i Uppsala eftersom vi gästas av Jeremias Session Band som leds av Karin Wistrand och Staffan Ernestam.

Bandet har legat vilande sedan 2013 men gör, i år, en efterlängtad comeback med anledning av Jeremias i Tröstlösas 150 års jubileum. Firandet kulminerar i en unik konsert på Conventum i Örebro tillsammans med Sven-Ingvars. Men spelningen på UTSIKT blir en försmak av jubileet när delar av bandet spelar ett avskalat akustiskt och intimt urval låtar under kvällen.

Kvällens middag går inte heller av för hackor. Vi bjuder som vanligt på en god trerätters med tillhörande dryck och självklart många nya kontakter och diskussioner om högt och lågt. Programmet innehåller som vanligt en outsinlig källa till samtalsämnen.

Jeremias i Tröstlösa
Den mytomspunne och rikskända poeten Levi Rickson alias Jeremias i Tröstlösa föddes 1868 i Almby socken i Närke och dog 1967. Samtida med kollegor som Albert Engström, Strindberg, Fröding och Heidenstam levde Jeremias i slutet av 1800-talet och i början av förra seklet ett upphöjt poetliv som nationellt hyllad skald. Jeremias liv var en oändlighet av dikter och ordmåleri.

 

Vill du veta mer? Ta kontakt med oss som jobbar på Handelskammaren Mälardalen. Alla tar emot frågor men Mia Järliden och Mikael Wass vet mest om UTSIKT 2018.

Varmt välkommen på resan till Uppsala 7-8 oktober 2018!

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Jeremias Session Band

Bandet bildades 2007 av Staffan Ernestam och Karin Wistrand när Staffan av en slump hittat ett tummat exemplar av Jeremias Bok från 1960 på ett antikvariat i Wadköping.

I boken fanns ett hundöra som markerade dikten Man borde inte sova. Den bortglömda och vackert bitterljuva kärleksdikten innebar startskottet för en kulturell skattjakt där den ena poetiska pärlan efter den andra såg dagens ljus för första gången på många årtionden. Både Karin och Staffan blev minst sagt förvånade över hur en svensk kulturskatt helt enkelt glömts bort i en malpåse på ett antikvariat.

Jeremias Session Band är idag ett mäktigt tolvmannaband och består av bland andra Karin Wistrand (Lolita Pop), Staffan Ernestam (Sven-Ingvars), Peter Damin (Thåström), Fredrik Landh (User).