Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

CARL BILDT GÄSTAR STORA NÄRINGSLIVSDAGEN 2018

Carl Bildt är en av få svenskar som lyckats göra sig ett namn på den internationella storpolitiska kartan. Han har en unik förmåga att förklara komplexa händelser och begrepp och sätta dem i sammanhang som även belyser mer generella skeenden.

Carl rönte bl.a. stort internationellt erkännande som FN:s officiella medlare och generalsekreterares särskilda sändebud under konflikten på Balkan 1999-2001. Han genomdrev även stora strukturreformer för att förbättra Sveriges konkurrenskraft i egenskap av utrikesminister och Sveriges statsminister.

På Stora Näringslivsdagen 2018 delar Carl Bildt med sig av sin syn på Europas framtid och vilka utmaningar vi står inför.

- Vårt näringsliv påverkas i hög grad av det som sker globalt oavsett om man verkar på hemmaplan eller är ett exporterande företag. Vi ser fram emot att få Carls perspektiv på globaliseringen under Stora
Näringslivsdagen säger Anna Holmström, platschef Handelskammaren Mälardalen.  

Carl Bildt

  • Sveriges statsminister 1991–1994
  • Sveriges utrikesminister 2006 - 2014
  • FN:s officiella medlare och generalsekreterares särskilda sändebud under konflikten på Balkan 1999-2001
  • Co-Chair ECFR (European Council on Foreign Relations)
  • Kolumnist på Washington Post
  • Styrelseledamot Global Commission on Internet Governance
  • Senior Advisor Wallenberg Foundations.

STORA NÄRINGSLIVSDAGEN

Stora Näringslivsdagen är en mötesplats för näringslivet som erbjuder inspiration, kunskap och möjligheter att göra affärer. Evenemanget är årligt återkommande och lyfter fram aktuella näringslivsfrågor, lokala och regionala styrkor samt ger inspiration för fortsatt tillväxt. Eventet arrangeras Handelskammaren Mälardalen den 1 oktober 2018 på Aros Congress Center i Västerås.