Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Hallå där Maria!

Du jobbar som kommunikatör i Arbetsmarknadskunskap hos oss på Handelskammaren. Hur länge har du gjort det? Jag har arbetat med Arbetsmarknadskunskap i tre och ett halvt år tillsammans med tre kollegor som jobbar med samma sak.

noimage

Vad gör du just nu?

Jag håller lektioner för barn och ungdomar och föreläsningar för vuxna inom ämnet arbetsmarknad i hela Örebro län.

Hur ser en arbetsdag ut?

Nu senast har jag haft lektioner på Karolinska gymnasiet. Var och en av oss har max tre lektioner per dag som är mellan 60 och 90 minuter. Vi pratar bland annat om hur digitaliseringen påverkar arbetsmarknaden och förstås om hur framtidens arbetsmarknad ser ut.

Vad är roligast?

Att man får inspirera och motivera andra så att de upptäcker att det finns massor med jobb som man kanske inte tänker på i första hand. Det är också roligt att vi får uppskattning för det vi gör, många vill gärna att vi kommer tillbaka. Alla som lyssnar på oss får ge ett betyg om vad de tycker om föreläsningarna.

Nu ska du börja på ett nytt jobb. Vad ska du göra?

Jag ska arbeta som studie- och yrkesvägledare på Thorén Business School och börjar i januari. Jag ser fram emot att få vara med och hjälpa och följa eleverna under en längre tid och hoppas att jag kan hjälpa dem att hitta sin egen väg. Men, jag ska också jobba kvar på Handelskammaren på deltid under våren.

Då behöver vi på Handelskammaren en ny kollega. Kan du rekommendera jobbet?

Ja verkligen, jag tycker att jag har världens bästa jobb, Det ger energi och glädje och dessutom får man se ungdomarna upptäcka sin framtidstro. Om du är inspirerande, energisk, ödmjuk och har humor så passar du bra för jobbet som kommunikatör.

Sök jobbet: Kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap

Citat från utvärdering

”Jag tyckte det var jättebra! Skulle gärna ha fler lärare och föreläsare som dig Maria! Jag har svårt att koncentrera mig annars, lyckades nu.”

Åk 3 Karolinska skolan