Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Årets exportpris delades ut på Stora Näringslivsdagen i Örebro

Över 500 deltagare på plats under Stora Näringslivsdagen i Örebro. Med spännande talare, värdiga vinnare och en business arena som bubblade. Årets exportpris delades ut till Lajac AB. Juryn består av Handelskammaren Mälardalen och Paulmarken Holmberg.

Lajac AB. Från vänster: Grundare Lars Alm & VD Almir Karahodzic

Priset ska gå till en verksamhet i Örebro län som har gjort betydande framsteg inom sin export. Syftet är att uppmärksamma betydelsen av export och exporterande företag för tillväxten genom att lyfta fram goda förebilder. Konkurrensen är hård eftersom Örebroregionen är framgångsrik på den internationella scenen.

"Långsiktiga mål, tydligt kundfokus och snabba leveranser. Kombinationen har under många år gjort dem framgångsrika i sin bransch. Genom en hög kompetens har företaget utvecklat produkter vilket idag gjort dem marknadsledande inom flera segment. Företaget finns etablerat över stora delar av Europa med en exportandel över 65 % och en tydlig ambition om fortsatt internationell tillväxt. Hållbarhet är ett ledord genom att produkterna hjälper till att förbättra inneluften för människor i olika miljöer."     

- En mycket värdig vinnare i hård konkurrens. Det känns extra roligt att Lajac nu kan vara med och bidra till mer hållbara inomhusmiljöer för resten av världen, säger Oskar Axelssson, VD Handelskammaren.

Läs mer om Lajac här

Vi säger grattis också till de två övriga nominerade företagen:
Ecdesign
Dormy

Oskar Axelsson

  • Verkställande direktör

Stora Näringslivsdagen 2024

Se alla vimmebilder från röda mattan här:

Årets exportpris - kriterier

Ha sin huvudsakliga verksamhet i Örebro län (det vill säga huvudkontor, Sverigekontor, regionkontor eller liknande)

Ha en solid ekonomi med kontinuerligt positivt rörelseresultat.

Haft en positiv utveckling av export/utlandsförsäljningen.

Meriterande kriterier:

Exporterat varor eller tjänster som huvudsakligen producerats eller förädlats i Sverige.

Exporterat varor eller tjänster på flera marknader alternativt haft framgång till ett flertal kunder på enstaka marknader ELLER tagit sig in på en ny marknad som gett företaget positiv utveckling.

Företagets omsättning är minst 10 mkr enligt senaste årsbokslutet.